Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Ze zou er een hele les over kunnen geven, maar dat zal ze niet doen, daarvoor heeft ze teveel geleden onder haar overgewicht dat...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Minister De Block accepteert geen kritiek op haar omvang
Het begint wel op een psychose te lijken
Nick Trachet
10 jaar geleden
Waar raakte de lijn tussen Piet en Zaandam verstopt?
Stoofperen. Hiervoor gebruikte mijn moeder conférences (op elke andere manier niet eetbaar). Zij maakte ze klaar in de...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Peren
waar gaat dit over?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Waar raakte de lijn tussen Piet en Zaandam verstopt?
Flauwekul, voeding gaat slechts een detail van onze gezondheid bepalen. De grootste doodsoorzaken zijn nog altijd besmettingen...
Nick Trachet
10 jaar geleden
“Laat eten je medicijn zijn …” - en pas daarom de wet aan
geprobeerd, Pollemans?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
Ik zou aardappelschillen (niet te dun geschild) wel durven frituren, als culinaire grap. Geen enkele reden waarom dat niet...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
Hans, een kazak is een boerenkiel, een "overgooier". In het Frans heten kazakkenpatatjes "pommes de terre en chemise", ook een...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raapschillen
Robert-Jeroen #6, ik gebruikte gisting in brede zin, dan kan die zelfs enzymatisch zijn. en de eigen enzymes spelen altijd een...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
Juist daarom: ruw zuiver zeezout is erg vervuild met andere stoffen: magnesium-, kaliumzouten, fosfaten, tot en met slijk...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
Waarom mag er "geen keukenzout" gebruikt worden, Florine?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hongaarse pekelaugurken
Botaniste is wel degelijk goed Frans.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Botanisten ruilen Latijn in voor Engels
Zé: hoe lager het niveau van de thuiskeuken, hoe meer er gecompenseerd wordt met kookboeken, cursussen, televisieprogramma's....
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
Dat is een eeuwenoud zeer, Zé. Toch is er niet alleen "intrinsieke" kwaliteit, maar ook "extrincieke". Bloem gemalen in een...
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Over the top': het carpaccio-experiment
http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/food-trucks-krijgen-officieel-parcours
Nick Trachet
10 jaar geleden
Busje met bal
Frnk B.: Ik dacht dat er ondertussen al een tiental "smaken" waren gedefinieerd? Blijkbaar is elk mondgevoel tegenwoordig een...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
Dan is er ook nog RoyAle en nu ook Cornet (met houttoets): zie hun website
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Palm
Jij bent terzake blijkbaar een groter specialist?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
Omdat dit wel heel erg verwijderd raakt van de vis zelf, Het is alsof het artikel zou gaan over melk, en je uitdiept over het...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
Weet je wat een paard vreet per dag?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Belgen willen geen insecten, maar krijgen wel wormenburgers
Wat was er mis met de postkoets?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Belgen willen geen insecten, maar krijgen wel wormenburgers
Voor de niet Brusselaars: "ajuin met dienst". Een "ajuin" is hier een politieagent. Naar het schijnt komt dat van het Spaans...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Plastic Zak
Zo komt ook mijn Natuurpunt-magazine: in een composteerbaar zakje. Er staat wel niet bij dat dit enkel in industriële...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Plastic Zak
Botanici is gewoon het meervoud van botanicus, wat goed is als je graag latijn hoort. Maar botanist vind ik raar klinken. Ik...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Botanisten ruilen Latijn in voor Engels
Ik volg ook niet meer. Dit is erover. Volksverlakkerij verdedigen?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
Maar daar ging het niet over.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
Dagoetifi = "hondstand". De tanden van deze ombervis zijn uitlopend en hebben zelfs een "pijlpunt" aan de tip. UIteraard waren...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
Nog een voorbeeld: in Suriname (1983) zag ik één van mijn medewerkers uit de visserijdienst van een eetstalletje terugkomen...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
Neen, Frank, dat weer niet. Maar in "cuccina povera" (mondiaal dan) is peuzelwaarde een toegevoegde waarde. Hapslikwegvoedsel...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
Florine #27: gedroogde vis (en koppen) ontwikkelt smaken die verse vis niet heeft. Bacalhau smaakt ook niet als verse...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
Hoi, dat neemt hier een vaart! En ik zat net on Ouddorp! Je moet Portugesen geen mediterranen noemen, enkel maar omdat daar...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
Florine: "Mediterrane landen"? Portugal grenst nergens aan de middellandse zee. De keuken ook niet.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Vis, vis, maar dan ook de hele vis
Jullie hebben het allicht over katsuobushi? Wordt gemaakt van skipjack (Katsuwonus pelamis) die wekenlang werd gerookt boven...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Boniet
Formeel wordt de 'ontdekking', de officiële naamgeving van een nieuwe plantensoort neergeschreven in het Latijn. Men plaatst...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Botanisten ruilen Latijn in voor Engels
Het gaat hier alleen om het formele beschrijven van het 'type", dat moet bij dieren ook allang niet meer in het Latijn. Maar de...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Botanisten ruilen Latijn in voor Engels
Pistaches zijn ook geen noten, maar pitten van een steenvrucht. Gastronomie is geen botanica O, en Tom: tussen pit en pil is...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Pistachenoten helpen diabetes te beteugelen
Mango's komen ook uit Spanje (Andalusië) per vrachtwagen.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Mango
Inderdaad. Een redactiefout. Grensverleggend boek trouwens, ik lees het soms met open mond van verbazing. Voor de liefhebbers:...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Bulgur
Leuk verhaal. Alleen die eerste paragraaf: het lijkt wel of op vakantie gaan een soort plicht is. Blijf toch lekker thuis, denk...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Kampeerkoken: glutenvrije gnocchi
Als er geen spontaan bijkomen, woekeren de bestaande die het 'gat' dicht groeien. Als het hele terrein bezet is, kunnen er geen...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Kinderen en antibiotica: mogelijk een bron voor obesitas
"Antibiotica beïnvloeden het microbioom en stellen onze darmflora open voor de vestiging van kwalijke bacteriën". Dat is...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Kinderen en antibiotica: mogelijk een bron voor obesitas
"some make the same mistake for a hundred years and call it tradition". Ik heb nog nooit last gehad van taaie octopus. Kwestie...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
Ik zou ze moeten zien. Sepioles, Wouter, zijn nogal kenmerkend gebouwd, met afgeronde vleugeltjes, geen pijl maar ook geen rok...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
Italië is verenigd in 1870, Dirk maar noch de keuken, noch de taal is er tot op heden verenigd. De foto is niet van mij.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Kapoen
Ha, net terug van Zeeland! Mooie discussie hier. Er bestaan zo'n honderdtal commercieel gevangen inktvissoorten. Meestal...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Insalata di patate e polipo
Laurier-rose wordt niet gebruikt in de keuken omdat hij zeer giftig is, Dick. Die plant, die in het Nederlands "oleander" heet,...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Zomerquiz aflevering 11: wat is dit?
Het is een compromis, Klootwijk. Wassen met zeep reduceert de bacterielading op je handen met pakweg een factor tienduizend,...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Voedselgevaarlijk keukengerei
Tuberculose heeft een geur, salmonella niet. Wat je ruikt zijn bacteriën, maar daarom geen ziektekiemen.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Voedselgevaarlijk keukengerei
De plant behoort tot de Lamiaceae, in de eerste versie van de foto leek het alsof de bloeiwijze een reusachtige knots was, maar...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Zomerquiz: wat is dit?
Linda Prins (nr.21). Het gezoute en (met staalborstel of kapmes) geschrobd hout heeft zijn deugdelijkheid al generaties lang...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Voedselgevaarlijk keukengerei
‹ Vorige
15
16
17
18
19
Volgende ›