Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
zoiets als "de hamvraag".
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Maïzena
mag er ook een ernstige foto bij?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Zomerquiz: wat is dit?
Dat is vooringenomen Astrid, wrijven met een vaatdoek zal de zaken nooit verbeteren, je krijgt er zelfs geen dingen mee droog...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Voedselgevaarlijk keukengerei
Hand- en vaatdoeken zijn uit den boze, in de voedingsindustrie is het verboden je handen aan wat dan ook te wissen na het...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Voedselgevaarlijk keukengerei
"...maakte men zelfs thuis van de mindere aardappelen rijstaardappel- en ‘rijstcrème’, zuiver zetmeel." Dat is uiteraard...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Maïzena
In de bouwsector is er geen mens die nog een schop of spade hanteert, waarom zouden boeren dat dan wel moeten?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Boerengereedschap voor en door vrouwen
Hans, terechte opmerking. he niet snijden op een tafel is misschien juist vanuit (spontaan) hygiënische overwegingen? Je legt...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Snijden
Hans, in mijn familie hadden ze niets met kruistekens en blokkeerden ze de deur voor de pastoor, wanneer er iemand aan het...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Snijden
En, Frank, tilapia die gek zijn op bacteriën! (net zoals koeien)
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Waterkip' wordt de betaalbare vis voor miljarden mensen
In Chinese geïntegreerde teelt worden tilapia gecombineerd met varkens en/of ganzen/eenden (data uit de jaren '80). De mest...
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Waterkip' wordt de betaalbare vis voor miljarden mensen
Tilapia kweken voor de hele wereldbevolking is al een 'hype' sinds de jaren '50 van de twintigste eeuw. Het beest gedijt in...
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Waterkip' wordt de betaalbare vis voor miljarden mensen
BASF verkoopt toch ook niet alleen maar aniline en soda ?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Jodium
Inderdaad, ik werd ook niet belazerd. Ik lette niet op het merk, maar wel of er "iodé" of "met iodium" op stond. Het pak op...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Jodium
Florine, sorry, maar ik vind dat je wel heel veel woorden vuil maakt aan wat gewoon een vleesstoverij is. Het Bolognese ragu...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Saus van het Schone Geduld
Deze bereiding is wel héél emblematisch voor de oude Emiliaanse keuken. Uiteraard zijn er evenveel recepten voor ragu als er...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Saus van het Schone Geduld
Ik mis de boter?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Saus van het Schone Geduld
Florine: Het weergaloos succes van Artusi (nog steeds in druk) komt van het feit dat hij -op het juiste moment- een...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
Pannekoekendag is toch 2 februari, Lichtmis?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Vandaag: Keukenklunzendag
Pizza staat twee keer bij Artusi, Klootwijk, één met amandelen en citroenschil (dat is dan de Napolitaanse) en één met...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
Ik vermoed van wel, Dick. Het is een veel voorkomend fenomeen, niet alleen in voeding, maar ook bijvoorbeeld, in geloof....
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
Wouter, het lijkt alsof ik zou ontkennen dat er raket groeit in Italië. Quod non. Alleen werd het toen (eind jaren '70, begin...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
In de restaurants, Florine *eyeroll*
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Raket
Willem, ik denk dat droogworst een verschillende bereiding kende van boerderij tot boerderij. Iedere boerin had wel haar...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Droogworst
Was dat niet al een tijdje bezig? Ik denk aan de Australische Jacob's Creek, die onze huiswijn werd in Fiji en tot onze...
Nick Trachet
10 jaar geleden
'Er komt geen Coca-Cola in wijn'
Ajuin/ui is inderdaad de grootste ontdekking in de keuken. De enige groente die echt in ALLE culturen thuis is.
Nick Trachet
10 jaar geleden
De ui in ere
Inderdaad Florine
Nick Trachet
10 jaar geleden
Sugo di Pomodoro Semplice
Florine, ook in de Italiaanse keuken is de tomaat een relatieve nieuwkomer. Bij Artusi (rond 1870) komen de tomaatrecepten maar...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Sugo di Pomodoro Semplice
Ik vond die info een lange tijd geleden op de site van Purdue University Aardappelen in de kou gaan, zoals sommige andere...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Wie bewaart aardappelen nou in de ijskast?
Florine, de Italianen gebruiken niet één soort tomaten. Op de markt van Testaccio, in Rome, lagen er in één kraam 18...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Sugo di Pomodoro Semplice
Begrijp de boodschap van de Belgische overheid niet verkeerd. Deze "erkenning" heeft enkel tot doel de zwevers en beunhazen uit...
Nick Trachet
10 jaar geleden
België erkent homeopathie 'op de valreep'
Ik dacht dat het woord "grassroots" moest volstaan?
Nick Trachet
10 jaar geleden
Ze Foedskwat: ‘cause it’s a bloody war out there
...zei de uitvinder van ... Foodlog
Nick Trachet
10 jaar geleden
Ze Foedskwat: ‘cause it’s a bloody war out there
Ik doe niets "a la Heston Blumenthal". Ik vind die kerel absurd, snob en overbodig. Eén kruid/specerij is spannend, bij vijf...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Steranijs
Tongenworst, is dat Nederlands voor fellatio? (o, mijn oma noemde ossenstaartsoep 'Koddaart": geen enkel probleem meer met wat...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Koeien- en kalverstaartsoep
"on parle toujours mal quand on a rien à dire" staat óók in Van Dale. Tosti is een onwoord, maar nu stop ik ermee.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
Ik citeer Klootwijk, Robin: "Taal laat zich niet ringeloren"
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
Fritten, Wouter, fritten! Hier, in het brongebied der Nederlandse taal, is het woord Tosti totaal onbekend.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
Je klinkt als die Amerikanen die mordicus beweren dat Italianen niets begrijpen van hoe men pizza bakt.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
per ongeluk Dick, Finse schol, naar het schijnt. Er zou nog een tweede vrachtwagen gekanteld zijn ter hoogte van Zoersel...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Teveel tarbot
Tosti is het meervoud van tosto (of tosta, maar dan wordt het meervoud toste), wat geroosterd betekend. Het foutieve dubbele...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Hoe bak je een tosti?
Er ligt 21 ton vis op de Brusselse ring, deze ochtend. uit één vrachtwagen.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Teveel tarbot
Laat ons zeggen dat hij het als voorbeeld stelt. Maar Frankrijk heeft geen gas of petroleum. Hoe maak je dan dingen? (zoals...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Frans local for local: 'eigen economie eerst'
Ik meen begrepen te hebben dat de Deense lompvisserij (snotdolf, voor de kaviaar) op voorhand afgesproken is: "de markt verwacht...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Teveel tarbot
Genoeg eten verlengt meer levens dan teveel eten ze verkort. Eten moet gescheiden worden van gezondheidszorg. Wat je eet...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Het Voedingscentrum brengt vermaak
Dat weten we dan ook weer. Tja, ik kijk teveel in het Westen zeker
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Spätzle
Het is wel zo, Florine, dat de streken waar men spaetzle lekker vindt, traditioneel geen harde tarwe kennen. Triticum durum...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Spätzle
Zoals ook in het artikel van Florine wordt opgemerkt is de systematiek van de Brassicaceae niet iets voor beginnelingen. Er is...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Orechiette met cime di rape
"Alors moi plus chinois que toi" (wat lekker bekt) Inderdaad, ik ben verslingerd op textuurverschillen.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Procureur, lekker als slow- én fastfood
En dat voor een specialiste Chinese keuken???
Nick Trachet
10 jaar geleden
Procureur, lekker als slow- én fastfood
Ooit ging het in Engeland zo.
Nick Trachet
10 jaar geleden
Trieste slager
‹ Vorige
16
17
18
19
20
Volgende ›