Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Nick Trachet
Ik doe dit al sinds mijn tijd in de tropen. De bouillon moet enkel 'rimpelen'. Ik doe er niet teveel groenten bij om de...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Bouillon van hergebruikte kip
In België is een procureur een 'officier van justitie'. Moesten jullie hier bij de slager om procureur vragen, hij zou jullie...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Procureur, lekker als slow- én fastfood
Flauw en slecht geïnformeerd De keuken onzer voorouders was (bij het gewone volk) een reuzel/smoutkeuken. Boter was voor de...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Olijfolie is lekker, maar boter is veelzijdiger
Nostalgie: Mijn vader sprak altijd, bij het openen van de dominicale wijnfles, de woorden uit: "Pasteur a dit...", als ware het...
Nick Trachet
10 jaar geleden
"Wijn is de gezondste en meest veilige drank"
Jazeker, maar de "panais" (zoals de Fransen zeggen) heeft een iets 'vulgaire' smaak en is niet echt populair bezuiden...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Blanquette
“Cautela e caldos de galinha nunca fizeram mal a ninguém” (voorzichtigheid en kippensoep hebben nog nooit iemand kwaad...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Wat te eten bij griep & verkoudheid
Heerlijk, Florine, Ik vind ze nog altijd een van de grote ontdekkingen op de markt, zo'n tien jaar geleden. Mijn ervaringen...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Orechiette met cime di rape
Beste Dirk, ik ben een stadsmens uit Brussel. De eerste koolrapen die ik ooit zag, lagen op de markt van Zierikzee in NL. In...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Navet Marocain
Ik dacht dat een groot verschil ook lag in het feit dat Chinezen hun vlees klein snijden (met de kliever), terwijl wij het hier...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Chinese gehaktballen
Dit getuigt weer van kruideniersmentaliteit. Ik eet groente en drink wijn, niet omdat ik er zoveel of zoveel chemische...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Aardbeien eet je niet met een mes
Ik snap niet waarom rijstmelk? Dat is niet Engels. In dat land kijkt men zeer kritisch aan tegen melk. Heel wat buurten worden...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Op zoek naar de Engelse keuken: Crumpets
Hans, Voltaire schreef: "le secret d'ennuyer est de vouloir tout dire". Vandaar niets over "steamboat", zoals de chinezen die...
Nick Trachet
10 jaar geleden
Culinair ontdekt: Fondue
Ik zou begot niet weten waarom "Hollands" een verkoopsargument zou moeten zijn voor aardbeien? Nooit gehoord dat de Hollandse...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Hollandse aardbeien uit België
Megasupers? Het zijn toch gewoon Hypers?
Nick Trachet
11 jaar geleden
Vijftig jaar Franse megasuper en gemengde gevoelens
Toemaar, alweer een wedstrijd? Hoe bestaan jullie het om gastronomie steeds weer te verlagen tot competitie?
Nick Trachet
11 jaar geleden
Frittenbakwedstrijd Holland-België
Huib, dat is een oppervlakkige waarneming. Zandvlaktes aan zee zijn géén woestijnen. Er leven zelfs vissen in...
Nick Trachet
11 jaar geleden
De windmolenkreeft
Lourens, voor zover dat ijzer van die treinstellen "bio-available" is. het ijzer moet tweewaardig zijn, rood roest is...
Nick Trachet
11 jaar geleden
De windmolenkreeft
Net verleden week bleek ook de afwezigheid van Pescanova, één van de grootste visproducenten en -verwerkers van Europa, op de...
Nick Trachet
11 jaar geleden
VION sneed maandelijks
Niks vinkjes: leer en denk na, dat is het recept!
Nick Trachet
11 jaar geleden
Onderzoeker opent aanval op Vinkje
Mogelijk, Maurice. In NL wordt veel meer gewassen en gesneden groente verkocht. Hier is dat nog redelijk marginaal. Van een...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Ook Belgen naar de discounter voor groenten & fruit
Ik zou de verschuiving van latuw naar ijsberg en van "bonk"-tomaat naar tros/kers eerder zien in het feit dat de eersten...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Ook Belgen naar de discounter voor groenten & fruit
Het is onmogelijk om een "beste tomaat" te kiezen, omdat iedereen iets anders wil. Tomaten komen in horden. Ik stond ooit op...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Op zoek naar de Beste Tomaat van Nederland
Dick: buiten wat? Buiten Nederland?
Nick Trachet
11 jaar geleden
Op zoek naar de Beste Tomaat van Nederland
Waar zijn jullie mee bezig? Ik vermoed dat er ook een "beste ananas van IJsland"-competitie bestaat, maar wie ligt daar wakker...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Op zoek naar de Beste Tomaat van Nederland
Een dertigtal jaar geleden was er in België een hype rond "ijsvis". het gaat om deze of verwante soorten. Ze werden ontdooit...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Vis met wit bloed
Het begint er al mee dat je als doorsneegezin dus twee pakken moet kopen ipv één
Nick Trachet
11 jaar geleden
Ontbijt met seks
Ik wist niet eens dat het spul (dat nooit iemand nodig had) nog bestond?! Het lag alleen in de kast omdat iemand het in een...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Melba Toast doet het helemaal sociaal
Bodemherstel gaat voor bemesting, leerde ik van Jean Pain . Ik heb de man nog gekend voor hji overleed in 1981. Ik werkte toen...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Allan Savory: ga beesten houden tegen climate change
Ik heb de filmpjes bekeken en geprobeerd door de discussiedraad te razen. Gezien hier gezagsargumenten gevraagd worden: ik heb...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Allan Savory: ga beesten houden tegen climate change
Door de quota liggen veel vissersschepen een deel van het jaar stil. Reders zijn vragende partij om hun schepen te...
Nick Trachet
11 jaar geleden
"Contrats Bleus", een Franse uitvinding tegen oceaanvervuiling
Ik dacht dat ze van bamboe waren?
Nick Trachet
11 jaar geleden
Het einde van houten eetstokjes
Waar Schaarste heerst eet men wat te krijgen is, en laat men geen voedsel verloren gaan. De Hanchinezen zijn daar een goed...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Ook halal-controles onder vuur: paard én varken in Döner
Eigenlijk bewijst dat alles dat voedingstaboes als hippofilie, bio, veggie, kosjer, halal niet meer van deze globaliserende tijd...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Ook halal-controles onder vuur: paard én varken in Döner
Parmaham mag niet voorgesneden worden. De oxidatie van het snijoppervlak in contact met de lucht doet de kwaliteit teniet. Het...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Parma in Brabant - deel 2
Voor Amerikanen betekent vis: "canned tuna", de rechtstreekse concurrent van kip.
Nick Trachet
11 jaar geleden
Van vlees naar vis
Weet iemand of in het horeca-onderwijs gedegen kennis wordt overgemaakt rond het gebruik van diepvriesproducten? Of heerst er...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Beter diepgevroren dan vers
Blinkende, spiegelende pannen zijn minder efficiënt. Zij reflecteren de warmte ipv ze op te nemen. Zwarte pannen verkwisten...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Tagliata grillen
FRank, door de quota zijn de meeste schepen ondergebruikt. Idereen wil méér kunnen vangen. Wat hier het drama is: iedereen...
Nick Trachet
11 jaar geleden
Makreel in de gevarenzone, volgens MSC
Ik lees net (nieuwsbrief van het FAVV) dat in Europa antibiotica enkel mogen worden toegepast in de diergeneeskunde om ziekten...
Nick Trachet
12 jaar geleden
Wat doen antibiotica ons microbioom aan?
"Daarmee behoort Nederland tot de grootste broodeters in de wereld. " De grootste broodeters, Dick, of de grootste...
Nick Trachet
12 jaar geleden
Op zoek naar het beste brood van Nederland
Wouter DH, zo dacht ik ook al. Kan iets dat geen voedsel is, een probioticum heten? Dit is artsenij, ,therapie, maar geen...
Nick Trachet
12 jaar geleden
Nieuw: kunstpoep
Kruudhof: Emile Stappaerts onderzocht de teelt van quinoa en publiceerde er kort over in zijn "Praktische Leergang over...
Nick Trachet
12 jaar geleden
2013: het internationale jaar van de Quinoa
Dat van die stierkalveren op het eind snap ik niet in het geheel van de beoordeling: Wat ermee gebeurt heeft geen enkele invloed...
Nick Trachet
12 jaar geleden
De beste kaas van Nederland: Remeker Puur
Toch vreemd, want tomatenconsumptie is pas recent exponentieel toegenomen , gelijklopend met de welvaartsziektes. Onze...
Nick Trachet
12 jaar geleden
Tomatenpil zou levens redden
Opmerkingen zoals die van Flipse en 'ikke' tonen dat Quinoa wel naarstig geproefd wordt, maar dat het ons nog grotendeels...
Nick Trachet
12 jaar geleden
2013: het internationale jaar van de Quinoa
Lavell: bijvoorbeeld (van Robin) "Ik hoef het niet. Bijna alles met huid, hoef ik niet. Dus ook zo'n snuit niet. Laat de...
Nick Trachet
12 jaar geleden
Wat is er mis met snuit?
Vaak weerkerend in dit soort draden, maar het blijft mij verwonderen: de fierheid, de stelligheid waarmee sommige reageerders...
Nick Trachet
12 jaar geleden
Wat is er mis met snuit?
Voor Peter en Dick B:choezels Ik heet hier snuit en oren bij de Chinees. Komt wel in de Franse keuken voor: pieds et paquets en...
Nick Trachet
12 jaar geleden
Wat is er mis met snuit?
Waarom moet een varken een ster? Goede wijn behoeft geen krans.
Nick Trachet
12 jaar geleden
Wat eet u?
Waar Dogma in de pot roert, is het kwaad eten
Nick Trachet
12 jaar geleden
Wat eet u?
‹ Vorige
17
18
19
20
21
Volgende ›