Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Huib Stam
Henrik #127, het tegendeel is het geval! Ik moedig je juist aan om vrijuit te spreken, zonder belemmering van welke kerk ook. En...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Henrik, je moet alle kerken verlaten en brandschatten en je geheel wijden aan het kajakken. Denk aan je insulinegevoeligheid! En...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Welke afspraak is dat, Liesbeth? Mogen wij dat ook weten? Verder vind ik dat het best wel weer tijd wordt voor een goede...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Hé, de cat fight gaat vandaag verder.
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Ik vond dat Tiny het heel goed deed, een rots in de factless kwebbelbranding! Jammer dat Humberto het afkapte op het moment dat...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Joszi #72, YFM lijkt mij met alle diversiteit en idealen een prima beweging. Zinnig, gezellig ook. Maar ik denk dat je het, qua...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#68 en #69, we kunnen wel constateren dat er zoveel factless meningen zijn onder de believers en dat er niet meer naar de...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Het lijdt geen twijfel dat in alle landen, bij alle volkeren, waar de traditionele voeding in de loop der tijd plaats heeft...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
#38 t/m #41, dat idee van mij, dat de professoren eropuit moeten om de massa te verheffen, is misschien wel hopeloos naïef en...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Wouter #14 vraagt mij hoe een hoogleraar zijn kennis moet delen met ‘het publiek’. Laten we eerst eens kijken wat ik het...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
Dick #2, hoe dat zou komen? Omdat Van Boekel zijn kennis eerder en vaker met het publiek had moeten delen, als hoogleraar. Dat...
Huib Stam
8 jaar geleden
Heftige reacties op uitspraken levensmiddelentechnoloog Van Boekel
NRC had zaterdag een schitterend verhaal over proteïnen en spieren. Zo lees ik ze graag. Ik heb nog wat vragen die mogelijk...
Huib Stam
8 jaar geleden
De gelovige Van Dinther is gaan twijfelen
Jaap #5, ik denk dat het wel heel bijzonder en dus boeiend is dat Katz, die een luide stem heeft in het openbare debat over...
Huib Stam
9 jaar geleden
'Dit is wat alle voedingsexperts gezond vinden'
Ik moet toch even ernstig bezwaar maken tegen de weergave van Katz' stuk, althans de strekking ervan. Hij schrijft drie,...
Huib Stam
9 jaar geleden
'Dit is wat alle voedingsexperts gezond vinden'
Sander #131, het stuk over de vermeende geneeskracht van ochtendurine stond vanochtend in de Volkskrant. Door wat je er over...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voedselverwarring schuld van professoren, niet van goeroes
Nog een paar opmerkingen als het mag, Dick. Ik geef mijn top tien in #79 omdat Jaap #78 daarom vroeg, verder is het niet...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voedselverwarring schuld van professoren, niet van goeroes
Ken je dit artikel van Phinney, Volek en Noakes?
Huib Stam
9 jaar geleden
Is het zetmeel in pasta 'langzaam' of toch 'snel'?
Deze top tien komt uit mijn boek Eetsprookjes (2013) 1. Eet minder van alles. 2. Eet thuis met je gezin of bij je ouders, aan...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voedselverwarring schuld van professoren, niet van goeroes
Ralph #75, je hebt me niet helemaal goed begrepen. Dat 'Feit en geloof!' verwijst naar het antwoord van Fred Brouns #36 en daar...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voedselverwarring schuld van professoren, niet van goeroes
Sander #64, je vraagt me om suggesties. Een Wageningen School of Public Health, à la de HSPH? Ik weet ook al wie we voor de...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voedselverwarring schuld van professoren, niet van goeroes
Jora, #15, ik weet dat je alles weet van GI en GL, maar het stond niet in je antwoord #12. We hebben hier wel iets essentieels...
Huib Stam
9 jaar geleden
Is het zetmeel in pasta 'langzaam' of toch 'snel'?
Gerda #23, ik had de uitzending van RTL Late Night met 'jullie' Astrid Postma-Smeets en Alissa Hamilton (Melk de Witte Sloper)...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voedselverwarring schuld van professoren, niet van goeroes
Jora #12, het klopt dat volkoren pasta beter verzadigt dan witte pasta. Maar dat was de vraag niet. De vraag is of pasta 'snel'...
Huib Stam
9 jaar geleden
Is het zetmeel in pasta 'langzaam' of toch 'snel'?
Even mijn vraag inleiden: vorige maand kwam de Gezondheidsraad met de Richtlijnen Goede Voeding 2015. Het nut daarvan voor de...
Huib Stam
9 jaar geleden
Everything you always wanted to know ...
In vloeistof van 80 °C stolt eiwit. Wat klopt daar niet aan? Ik bedoel niet dat dat de laagste temperatuur is waarbij eiwit...
Huib Stam
9 jaar geleden
Het perfect gebakken ei
Nee Hans, #10, ik kan mij onmogelijk vergissen, want ik heb mijn wijsheid van Harold McGee, uit 'Over Eten en Koken', p. 96:...
Huib Stam
9 jaar geleden
Het perfect gebakken ei
De informatie die we hier missen is wat het thermometertje van de chef aangeeft. Ik schat 80 graden. Bij die temp stolt het...
Huib Stam
9 jaar geleden
Het perfect gebakken ei
Peter, volgens mij hebben we het over hetzelfde. Ik weet alleen niet of we het hier over 'extreme zoetvoorkeuren' hebben zoals...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voorkeur voor zoetigheid blijft ook na mindering suikerconsumptie
Wat een goed verhaal. Een pleidooi voor stoven in boter (moeten we ook met asperges doen, zegt mijn slager) en een aanbeveling...
Huib Stam
9 jaar geleden
Culinair ontdekt: Heek
Nee, Peter #4, dat is geen punt dat ik mis, dat is iets wat deze groep nog wil onderzoeken. Ik denk dat ze het lastig gaan...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voorkeur voor zoetigheid blijft ook na mindering suikerconsumptie
Peter #2, de zoetbeleving is subjectief en hangt op gewenning en op andere individuele verschillen, dat is het punt van dit hele...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voorkeur voor zoetigheid blijft ook na mindering suikerconsumptie
Het door Pepsi betaalde onderzoek had als uitkomst dat het geen zin heeft het suikergehalte in drank en voedsel te verlagen,...
Huib Stam
9 jaar geleden
Voorkeur voor zoetigheid blijft ook na mindering suikerconsumptie
Het is mi van het allergrootste belang dat de internetlezende consument zo goed èn zo bondig mogelijk de juiste informatie...
Huib Stam
9 jaar geleden
Evidence dat groenten beschermen tegen kanker versterkt
Misschien leuk om nog te vermelden dat deze resultaten komen uit het grote en grootse EPIC onderzoek en dat er een aantal...
Huib Stam
9 jaar geleden
Evidence dat groenten beschermen tegen kanker versterkt
De resistente bacteriën die het gevolg zijn van overmatig antibioticagebruik bij dieren zijn ons allen terecht een grote zorg,...
Huib Stam
9 jaar geleden
Antibiotica als groeibevorderaar bedreiging gezondheid kinderen
Dit artikel gaat over de VS. Hoe is het in Nederland gesteld? Ik zou het niet weten. 'Veehouders mogen geen dieren aanleveren...
Huib Stam
9 jaar geleden
Antibiotica als groeibevorderaar bedreiging gezondheid kinderen
Martijn #16, de hele kwestie over de verschillen tussen sucrose en HFCS draait om het gegeven dat in HFCS de glucose- en...
Huib Stam
9 jaar geleden
Rechter moet beslissen welke suiker het gezondst is
Tarwewijkgras?
Huib Stam
9 jaar geleden
De meest dodelijke 15 gram uit de super
Martijn #13, ik weet dat er verschillen zijn tussen fructose en glucose. Heel grote zelfs, in fysiologisch opzicht. Ik schrijf...
Huib Stam
9 jaar geleden
Rechter moet beslissen welke suiker het gezondst is
De twee meest gebruikte varianten van HFCS bevatten resp. 55% fructose/45 % glucose en 42% fructose/ 58% glucose. De eerste is...
Huib Stam
9 jaar geleden
Rechter moet beslissen welke suiker het gezondst is
Dick #47, je maakt een vergissing door te stellen dat ik naar de ontwikkelingen in de VS verwijs. Ik stel de Healthy Eating...
Huib Stam
9 jaar geleden
Gezondheidsraad: 'Eet meer plantaardig, drink suikervrij'
Het zijn Richtlijnen, geen adviezen over welk merk pindakaas je moet eten en geen aanbevelingen dat je veganist moet worden. De...
Huib Stam
9 jaar geleden
Gezondheidsraad: 'Eet meer plantaardig, drink suikervrij'
Dick, dat pinda's als nootjes tellen is laatst in Maastricht uitgerekend, weet je nog? Alleen pindakaas niet. Ik vind het een...
Huib Stam
9 jaar geleden
Gezondheidsraad: 'Eet meer plantaardig, drink suikervrij'
Dick, welke nootjes vind jij lekker? Die zijn prima. Het gaat om de vezels, de mineralen en het vet. Gezouten nootjes kunnen...
Huib Stam
9 jaar geleden
Gezondheidsraad: 'Eet meer plantaardig, drink suikervrij'
Het is een uitstekend advies, het gaat verder dan ik had verwacht. Met een paar rare dingen: die gefilterde koffie (Katan!), al...
Huib Stam
9 jaar geleden
Gezondheidsraad: 'Eet meer plantaardig, drink suikervrij'
Zé #30, ik heb geen idee wat de bulkprijs van vleesextract is. Er gaan dagen voorbij dat ik het niet nodig heb. Maar ik heb wel...
Huib Stam
9 jaar geleden
100 jaar gif in ons eten
Sta mij toe uit eigen werk te citeren (Eetsprookjes, 2013, p. 46): Liebig had rond 1850 zijn beroemde ‘Fleischextrakt’...
Huib Stam
9 jaar geleden
100 jaar gif in ons eten
Time bericht vandaag over een studie naar veranderingen in het Amerikaanse voedingspatroon. 'The US ban on trans fat' is een van...
Huib Stam
9 jaar geleden
Welke vetten moet je mijden?
Mooier en bondiger heb ik de ontmanteling van de vetdoctrine niet eerder gelezen. Verzadigd vet houdt geen verband met hart- en...
Huib Stam
9 jaar geleden
Welke vetten moet je mijden?
Nard #15, ik doel op de veranderende inzichten over de causaliteit van obesitas, gezondheid en de energiebalans. Op zijn...
Huib Stam
9 jaar geleden
Suiker lijkt niet 'zomaar' caloriebron
‹ Vorige
14
15
16
17
18
Volgende ›