Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Cécile Janssen
Rusland neemt zijn importrestricties serieus: de Nederlandse bitterballen voor het Holland House mochten Sochi niet in! Gelukkig...
Cécile Janssen
10 jaar geleden
'Bezoekers aan Sochi mogen geen vleeswaar uit Rusland meenemen'
Aardbeien (rood), Asperges (wit), op een Delftsblauw bord.
Cécile Janssen
10 jaar geleden
Onder welke eetvlag wil Nederland varen?
In het persbericht bij de publicatie staat: "570,731 fatal collisions, from 1994 to 2011". Daarbij focusten de onderzoekers op...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Zelfs één slok is al teveel achter het stuur
Ik was dit keer redacteur van dienst en heb, ondanks de link naar het Belgische voorbeeld, niet doorgedacht over wat er nu...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Dijksma wil eten insecten toestaan
En waarom is er eigenlijk geen genetisch gemodificeerde haver? Dat wordt uit de doeken gedaan in dit artikel op Modern Farmer....
Cécile Janssen
11 jaar geleden
GMO-vrije Cheerios: goed geluisterd of slimme marketing?
Guido, dank voor je correctie. Om het helemaal volledig te maken: Kris Gunnars is zelfs nog geen voedingsdeskundige te noemen...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Zes redenen vóór vet
Dirk, als je het bronartikel open klikt door op de balk boven te klikken, zie je bij het bericht uit De Morgen twee plaatjes...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Australische kamelenplaag uitgedund
@Wouter: je moet wel lezen wat er staat: "Of course, he would have spent roughly one third that amount of energy just watching...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Mythes en bewijs over het voorkomen van obesitas
Zonder ei geen putanini! Het ei is was weggevallen uit de ingrediëntenlijst maar heeft daar inmiddels zijn rechtmatige plekje...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Tijdloze teefjes
"Het raadsel van de wolf is opgelost door een bever", schrijft NRC zaterdag.
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Wolf uit Luttelgeest blijkt toch neergelegd
Eindelijk! een plaatje van de Sub. Geloof niet dat ik die op mijn aanrecht wil hebben staan. Maar ja, ik behoor ook niet tot de...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
'Sub' moet hippe man aan innovatieve Heineken thuistap brengen
Maar ze zetten wel koffie en thee, en mogelijk maken ze ter plekke wel ijsklontjes. In de VS krijg je op de grond altijd en...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
'Poepwater' in Amerikaanse vliegtuigen
Barilla is zich rot geschrokken van de opwinding die zijn opmerking veroorzaakt heeft. Vooral de dreiging van een boycot (op...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Geen homo's in pastareclame van Barilla
Grootste punt van kritiek: in dit recept wordt geen bechamelsaus gebruikt, maar een ricotta-ei mengsel.
Cécile Janssen
11 jaar geleden
's Werelds beste lasagna is bedacht door een doorsnee Amerikaan
Toeval of niet? Aanstaande maandag start op de Franse zender M6 een zoektocht naar de beste bakker van Frankrijk. Een van de...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
De baguette bedreigd
Het onderzoek vond plaats op basis van de (chemische) geurstoffen. Er kwam geen zichtbaar of proefbaar eten aan te pas. Des te...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Onze geurgenen bepalen hoe ons eten ruikt
De eerste landbouw is inderdaad in 'de vruchtbare sikkel' ontstaan. zoals Wouter zegt. Dat is ook al langer uit onderzoek...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Mest: het begin van bezit
Wij hebben in Nederland al jaren de McKroket! Was misschien wel de eerste lokale McDonald's-ontwikkeling...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
McDonald's kiest voor pasta
@Henric: dank voor de oplettendheid. Het is inmiddels 'veroorloven' geworden.
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Leeuwenburgers gevaarlijk voor wilde leeuwen?
Shampoo met cafeïne! Zou moeten helpen tegen haaruitval en kaalheid. Helaas.... volgens de Consumentengids kan ook...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
We zijn allemaal cafeïneslaven
Ernesto: in het artikel wordt genoemd: "...adding it to everyday foodstuffs like waffles, sunflower seeds, trail mix and jelly...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
We zijn allemaal cafeïneslaven
Olijfolie mag toch door restaurants in hervulbare flesjes op tafel gezet worden. De EU heeft vandaag besloten de maatregel die...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Geen hervulbare flesjes olijfolie meer in restaurants
Het genoemde bezwaarschrift van General Mills is te vinden via deze link: een 109 pagina's tellend document (plus bijlagen)...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Was getekend, de levensmiddelenindustrie
Robin, het was een Spaans onderzoek met Spaanse respondenten. Ook zij moesten mediterraan leren eten!
Cécile Janssen
11 jaar geleden
PREDIMED: Mediterraan 'plus' werkt
Ondanks de kamermeerderheid voor het intrekken van het vangstverbod, heffen minister Schippers en staatssecretaris Dijksma het...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Nederlandse wolhandkrab voor China: ja/nee?
In de UK blijkt Sainsbury's de grote 'winnaar' te zijn van het paardenvleesschandaal. Consumenten zijn de afgelopen tien weken...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Populariteit lokaal eten fors omhoog door paardenvleesschandaal
De Kamer heeft besloten het vangstverbod per 1 april op te heffen, op basis van het argument dat 'de vangst van de krab...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Nederlandse wolhandkrab voor China: ja/nee?
Een klein berichtje op AGF vandaag: Rijk Zwaan's social-media initiatief 'Love my salad' heeft inmiddels 50.000 fans op...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Melba Toast doet het helemaal sociaal
Ongeveer de helft wordt van bamboe gemaakt, volgens een NY-Times artikel: "About 45 percent of disposable chopsticks are made...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Het einde van houten eetstokjes
De Japanse sushichef vertelde dat het in Japan inderdaad gebruikelijk is sushi met de hand te eten - en daar alleen de vis (het...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Natuurlijk gebrouwen... sojasaus
Robin, er was geen 'groot nieuws'. Er werd gerefereerd aan de nieuwe, Nederlandstalige website. Genodigden waren eet- en...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Natuurlijk gebrouwen... sojasaus
Een prachtig voorbeeld van de medische toepassing van een smartphone: een cardiogram gemaakt in het vliegtuig redde het leven...
Cécile Janssen
11 jaar geleden
Gezondheidsgadgets rukken op
In The Guardian komt de keerzijde van het quinoa-succesverhaal aan de orde. Boeren trekken terug, uit de stad, om quinoa te gaan...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
2013: het internationale jaar van de Quinoa
De Minigids Dieet is binnen: 39 pagina's met helder geschreven, bondige informatie over afvallen, voeding en misleiders. In...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Minigids Consumentenbond over: Dieet
@Flipse: Clementines de Corse, gewoon hier in Zuid-Frankrijk te koop, bij de Lidl nota bene!
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Makkelijke mandarijnen bijna op
Gezien bij AH: PERSmandarijnen! Moeten dus niet te pellen zijn. Volgens het etiket: Clemenvilla's.
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Makkelijke mandarijnen bijna op
Gisteren het voorgerecht gemaakt: bloemkoolkoekjes en coquilles op een bedje van rucola/veldsla, met yoghurtdressing met komijn...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Wat eet u?
@Kees de Gooijer wijst via twitter op het blog van Mike Gibney: ja, er zijn nog meer redenen, zoals bijvoorbeeld de mogelijke...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Tien redenen waarom we dikker worden
Wouter, denk jij dat consumenten weten waarom hun mandarijnen soms wel en soms niet lekker pellen?
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Makkelijke mandarijnen bijna op
Melanie Joy hield haar verhaal ook bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Roos Vonk schreef er het verslag bij op PiepVandaag.nl.
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Melanie Joy: voorbij vlees als gewoonte
Goed voorbeeld doet... goed volgen? Of een geval van 'wat de kat kan kan ik ook'? Nu ook 'kopi loewak' die het menselijk...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Kak-koffie komt civetkat duur te staan
In de auto? Voor de passagier dan, want bij de chauffeur zit het stuur in de weg. Tenzij je heeeeele lange benen hebt. En...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
De PadPivot - zelfs geweldig in de keuken!
Aan het buffelijs van Marjan Nijenbanning besteedde Foodlog al eerder aandacht: Twents buffelspul. Als ik me niet vergis, mocht...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
De Idee van Roomijs
Was zojuist bij de Sligro en zag een poster hangen: tijdelijk bij Sligro: kopi luwak (tot 19 november, dus helaas). 85 euro...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Kak-koffie komt civetkat duur te staan
Er is nog een oplossing in de maak voor de eendagshaantjes. Het jonge bedrijf In Ovo staat in de finale van de Herman Wijffels...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Weinig ophef rond kip met fluorescerend groene eieren
David Klingen twit zojuist: @foodlog_nl Huh, over folders was dit toch juist het nieuws: "Kopen in meerdere supermarkten niet...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Nederland leest supermarktfolders
Het is gelukt! Niet in een supermarkt, auto-accessoirecentrum, benzinestation, pharmacie of via internet (dat zijn de...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Franse blaastest: verplicht maar niet verkrijgbaar
@Norbert, ik heb de website inmiddels in de tekst toegevoegd, excuses!
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Bonte Bentheimers zijn om op te vreten!
Ik ben benieuwd welke pan het gaat worden voor Tieke! Hopelijk laat ze het ons hier nog weten. Ikzelf ben erg voor het gietijzer...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Welke pan voor Tieke?
@Robin, zo beter? Er doen wilde verhalen de ronde over teflon - de link naar wikipedia is iig behoorlijk feitelijk. Heb jij...
Cécile Janssen
12 jaar geleden
Welke pan voor Tieke?
‹ Vorige
36
37
38
39
Volgende ›