Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Carolien Makkink
Methaan heeft niks met stikstof te maken
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Stikstofuitstoot industrie niet bekend? Onzin!
Voor sommigen (restaurantkoks) is koken een vak, voor de meesten een hobby of een noodzakelijk, dagelijks terugkerend, klusje.
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Nederlanders kunnen niet (meer) koken
Dan pak je er een kookboek voor beginners bij.
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Nederlanders kunnen niet (meer) koken
Via deze link kun je het debat opnieuw beluisteren: klik
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Oatly niet 73% beter voor klimaat
En tegen Jan-Willem Grievink zou ik willen zeggen: okay boomer...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Nederlanders kunnen niet (meer) koken
Koken is toch helemaal niet moeilijk? Je koopt wat random spullen van de versafdeling van de supermarkt (of bij groenteboer,...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Nederlanders kunnen niet (meer) koken
Interessant om te lezen hoe beperkt Congolese voeding is doorgedrongen tot de oude kolonisator België. In Nederland is dat...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Culinair ontdekt: mwamba
Gisteren een interessant debat (online) over de consequenties van de Farm to Fork strategie en de noodzakelijke...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Oatly niet 73% beter voor klimaat
Dit toont maar weer aan dat lokale teelt niet per definitie duurzamer is dan import: voor dezelfde productie is in België 2x zo...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Soja-sof in België
Het schijnt dat consumptie van onverzadigde vetten, met lange vetzuurketens (zoals van vis), ook een belangrijke rol heeft...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Carnivore revolutie Homo erectus lijkt een fabel
Goed dat dergelijke valse claims worden aangepakt. Terugdringen van voedselverspilling levert de meeste winst op, zie hier.
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Oatly niet 73% beter voor klimaat
Bacteriofagen bieden toekomstperspectief - voor behandeling van bacteriële besmettingen bij mens, dier en levensmiddelen -,...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
1.270.000 doden door antibiotica-resistentie en de pijplijn is leeg
Een 'longread' (inderdaad een behoorlijk lang verhaal) dat veel 'food for thought' aanreikt, maar ook een grote kloof laat zien...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Oudere kijk op bemesting leidt tot vernieuwend landbouw- en natuurbeleid
Mogen er eindelijk weer processed animal proteins in diervoer, mag het bedrijf dat ze levert ze niet meer produceren?
Carolien Makkink
2 jaar geleden
Duurzame kadaververwerker verliest natuurvergunning
Welke trammelant bedoel je? Toeslagenaffaire? Grensoverschrijdend gedrag? Corona-aanpak? En wat heeft dat met...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
1.270.000 doden door antibiotica-resistentie en de pijplijn is leeg
Arnold, neem jij het Foodlog kwalijk dat ze 'de politiek niet aansturen'? En 'vanuit welk belang' zou Foodlog dat dan moeten...
Carolien Makkink
2 jaar geleden
1.270.000 doden door antibiotica-resistentie en de pijplijn is leeg
Het 'supermarkt-probleem' speelt ook in de rest van de keten: In de diervoederindustrie is er ook veel uitval van personeel...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Omikron-quarantaines veroorzaken lege versafdelingen in supermarkt
Het 'Plukon-probleem' speelt ook in de rest van de keten: In de diervoederindustrie is er ook veel uitval van personeel vanwege...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Kippen wachten op slacht door uitval besmette slachters
Het is mij nog niet echt duidelijk hoe die supermarkt de lage stokbroodprijs in de winkel waarmaakt: als hij zijn leveranciers...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Mogen supermarkten het leven betaalbaar houden in dure tijden?
Marcel, heb je een referentie voor je aanname dat een bio voedingsmiddel gemiddeld minder water en meer micro nutriënten bevat...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Als consument meerwaarde biologisch snapt, zegt ze ervoor te willen betalen
Wat een grappige groenteman: Verkoopt tot zijn vreugde meer gember en kiwi in de lockdown, maar verheugt zich zelf vooral op een...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Gezonde groenteman snakt naar een sateetje
'Synthetische middelen' is geen synoniem van 'gif'.
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Als consument meerwaarde biologisch snapt, zegt ze ervoor te willen betalen
Wat vaak ongenoemd blijft, maar in mijn optiek wel relevant is: In de biologische veehouderij mogen in de diervoeding nog steeds...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Als consument meerwaarde biologisch snapt, zegt ze ervoor te willen betalen
Is het een idee om deze hele sectie 'Het Corona-effect' nu stop te zetten? En dan over bijvoorbeeld vijf jaar eens rustig van...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Kalfsvleesconcern VanDrie bezuinigt en waardeert voorraden op
Theo, heb je zulke informatieve effectrapportages ook van het virus? Misschien leuk om de viruseffecten eens met de...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Kalfsvleesconcern VanDrie bezuinigt en waardeert voorraden op
Verklaar je nader, Arnold.
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Rutte IV zal flinke kluif aan gezond eten hebben
Heb je deze gezien, Theo?
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Kalfsvleesconcern VanDrie bezuinigt en waardeert voorraden op
Arnold, zijn er al wat resultaten te melden uit Project Carbdown? Het klinkt interessant (ik herinner me eerdere berichten op...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Geloof in akkerbouw om CO2 in de grond te stoppen is 'onrealistisch en misleidend'
Theo, hoe beoordeel jij eigenlijk de grafiek in bovenstaand bericht? Fake news?
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Prik drie werkt
Ik heb die Wageningse voedselagenda er even bij gepakt. Prima doelstellingen, al vind ik het jammer dat definities van 'gezond'...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Brengt 2022 de doorbraak van lokaal voedselbeleid?
Volgens mij niet
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Prik drie werkt
Ik kreeg deze keer Moderna
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Prik drie werkt
Veel eiwit en veel energie en lekker. Prima adviezen voor mensen die moeten aansterken!
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Snickers en een bifi als hersteldieet
Goed nieuws! Vandaag booster gescoord ;-)
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Prik drie werkt
Bij ouderen spelen twee dingen: ze eten wellicht niet voldoende (gevarieerd) om alles wat ze nodig hebben binnen te krijgen...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Multivitaminepil toch nuttig tegen geestelijke aftakeling ouderen en hartpatiënten?
"22% van de sterfte wereldwijd is te wijten aan een ongezond voedingspatroon" Vraagje: is dat inclusief sterfte van de honger?
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Ja, het nieuwe coalitieakkoord betekent hoop op gezondere voedselomgeving
Toch wat kanttekeningen bij de concrete, lokale voorbeelden van Lara: ik zie hier in Wageningen de middelbare scholieren de...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Brengt 2022 de doorbraak van lokaal voedselbeleid?
Temple Grandin
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Kijken als een koe
Ik ben ook wel benieuwd hoe er hier, op Foodlog, wordt gekeken naar wat Haring zegt over de stikstofdiscussie. Heeft hij een...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Veehouder heeft andere bril nodig om zijn wereld duidelijk te maken
Dat zou natuurlijk kunnen, Willem, maar ik heb ooit in de cursus Proefdierkunde geleerd dat bijkomen uit een narcose valt onder...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Veehouder heeft andere bril nodig om zijn wereld duidelijk te maken
Ik begreep van Bas Haring dat de 'prooi-olifant' wordt geselecteerd door de parkopzichter. Het gaat dan om oude en/of zieke...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Veehouder heeft andere bril nodig om zijn wereld duidelijk te maken
Ze hebben ook sojavrije producten, zie ik op de PLNT-website
Carolien Makkink
3 jaar geleden
PLNT Stoofstukjes: plantaardige vleesopvolger zo mals en sappig als vlees
Die kamelenmelk is vers!
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Stem op jouw favoriete gezonde innovaties
Zoals Dick in #1 zegt: 'De omgang met de koe heeft zich niet ontwikkeld sinds de ontwikkeling bij kalf, kip en varken.' Als je...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Melkveehouderij loopt flink achter bij collega's in kip, varken en kalf, vinden WUR en Wakker Dier
Leuk product! Maar ik vind de prijs ook wel een probleem, vooral omdat ik wel eens hoor dat vooral in gezinnen met een lage...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Het Helpende Bord: met vijf nudges naar meer groenten
Klopt, Sytske. En als je een fles wijn hebt afgerekend moet je alsnog op een medewerker wachten om je leeftijd te laten checken....
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Boodschappen halen zonder je AirPods uit te doen
'Checkout-free stores' zijn mij direct kwijt als klant. Ik ga dan veel liever naar supermarkten met 'kletskassa's' die menselijk...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Boodschappen halen zonder je AirPods uit te doen
Ik herinner me ineens een stelling bij het proefschrift van Alfons Jansman (jaren '80). Uit mijn hoofd: Honger maakt rauwe bonen...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
Culinair ontdekt: giftige bonen
Nog een kleine aanvulling: Nijsen is niet het enige bedrijf dat actief is in de opwaardering van voormalige levensmiddelen tot...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
'Consument wil varken met lage CO2-footprint'
Dick (#29), ik denk dat je wel weet dat je op het oog eenvoudige vraag niet zo simpel te beantwoorden is. Uit mijn link in #21...
Carolien Makkink
3 jaar geleden
'Consument wil varken met lage CO2-footprint'
‹ Vorige
9
10
11
12
13
Volgende ›