Het antwoord op de vraag ''waarom is er geen Nederlandse supersoep?' is er. Vandaag presenteert Too Good To Waste de eerste gazpacho van 'geredde tomaten'.
Too Good To Waste won vorig jaar the Battle of the Cheetahs met het voorstel om verse producten van de vuilnisbak te redden door ze een tweede leven te geven als soep, puree of kant-en-klaar. Vandaag wordt op de FoodFirst conferentie op de Floriade hun eersteling gepresenteerd. Vol trots melden de dames en heren van Too Good To Waste: 'De gazpacho is gemaakt van Tommies snoeptomaatjes. Deze mini’s zouden normaal al richting afvalbak gestuurd zijn, omdat ze niet aan kwaliteitseisen voldoen. Maar ze zijn hartstikke lekker en Top B.V. heeft ze perfect verwerkt tot zomerse gazpacho!'
Na de lancering op de Floriade, zullen de flesjes gazpacho op verschillende plekken in Nederland uitgedeeld worden, te beginnen op 1 september bij PLUS Klaassen in Rozenburg. Met de tastings wil Too Good To Waste aandacht vragen voor de enorme voedselverspilling die er in Nederland (en wereldwijd) plaatsvindt. De gazpacho is hun concrete bijdrage aan minder voedselverspilling.
Op de website www.toogoodtowaste is meer informatie te vinden over het initatief en de mogelijkheden om de gazpacho te proeven.
Fotocredits: website Too Good To Waste
Dit artikel afdrukken
Na de lancering op de Floriade, zullen de flesjes gazpacho op verschillende plekken in Nederland uitgedeeld worden, te beginnen op 1 september bij PLUS Klaassen in Rozenburg. Met de tastings wil Too Good To Waste aandacht vragen voor de enorme voedselverspilling die er in Nederland (en wereldwijd) plaatsvindt. De gazpacho is hun concrete bijdrage aan minder voedselverspilling.
Op de website www.toogoodtowaste is meer informatie te vinden over het initatief en de mogelijkheden om de gazpacho te proeven.
Fotocredits: website Too Good To Waste
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Jopie, via een artikel van vandaag kom lees ik nu pas dit artikel. Ik zat een maand geleden inderdaad in de bergen zonder internet. Ik ben voor het zo hoog mogelijk in de in de piramide blijven.. Aan de voorkant graag gazpacho, maar tevens sta ik ook achter TooGoodToWaste achteraf. Zolang boeren en tuinders voor een habbekrats lekker veel blijven produceren en de prijs dus belachelijk laag blijft, is elke verwaarding naar voedsel goed. Veel beter dan weggooien en/of vergisten.
Eigenlijk is de vraag heel boeiend wat er zou gebeuren als er niets zou worden weggegooid en niets opgevoerd of vergist. Dan zou de gemiddelde West Europeaan of Amerikaan nog eens 30% meer gaan eten óf er zou 30% minder gekocht worden. In het laatste geval zouden producentenprijzen dramatisch dalen. Maar misschien heeft ons voedselsysteem zo'n overproduktie nodig om te kunnen draaien.
We noemen digestaat kunstmest, strontprobleempje opgelost????!!!!!
Verder eigenaardig dat een systeem wat enige schaarste propageert in dit neoliberale tijdperk wordt verondersteld te kunnen worden ingevoerd. Of zijn we nog niet zo ver?
Jopie, dat ben ik eens. Maar hier ga je toch voorbij aan de tweede keusjes die buiten de handel blijven. Hoewel .... je zou toch gelijk kunnen hebben: als we nog minder maken, is daar ook echte handel van te maken.
Ter verdediging van Wouter (die in de bergen wandelt, zonder internet): die is in ieder geval tegen biofuels, maar inderdaad niet tegen digestaat.
In een andere lijn gaf Paul Jansen een helder antwoord: zorg dat er aan de voorkant niet onnozel veel product in de pijp geduwd wordt. Er wordt nu van vrijwel alles, of dat nu tomaten, paprika's, biologische aardappels of varkensvlees is, veel meer gemaakt dan de consument aankan. En dan wordt het weggegooid, aan dieren opgevoerd, vergist, op de Dam gedumpt.
Je kunt dan aan de achterkant lopen kermen dat dat niet goed is, verspilling of zelfs "zonde". Je kunt er gazpacho van maken of biogas (wat overigens volgens Wouter van TOP B.V. even zinvol zou zijn), maar veel beter zou zijn, voor producent, consument en planeet om het níet te produceren.