Om vlees te mogen eten moet je je eigen hond eten, vindt Foer. Hijzelf is vegetariër geworden, hoewel hij erg van vlees houdt.
Voorstel: we gaan het boek openbaar lezen door hier om de twee dagen een hoofdstuk te bespreken. Josien Kapma, Jan Peter van Doorn, Christien Meindertsma, Wouter van der Land en ondergetekende doen eraan mee. We zoeken nog dierenhouders (kip, rund, varken), slachters en dierenbeschemers. En verder mag uiteraard iedereen mee doen die een bijdrage wil leveren aan die bespreking.
We willen komende week starten, zodat je eventueel dit weekend het boek nog in huis kunt halen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eindelijk het boek Dieren Eten gelezen en nieuwsgierig naar het uiteindelijke verloop van de discussie hierover bij Foodlog. Waar is die te vinden?
Precies! Dus ook over of en (zo ja) hoe dierenwelzijn en duurzaamheid elkaar bijten. Want dat is een van de vragen die Foer bij mij oproept.
Neen dus en eens dus Marius. De bespreking van dit boek kan een niet onbelangrijke stap zijn om eens heel open naar dierwelzijn te kijken in plaats van alleen maar vanuit reeds ingenomen posities. Op basis van gelijkheid, respect voor feiten en respect voor elkaar's keuzen.
Ik twijfel er niet aan dat wie er wat mee wil, er al wat mee gedaan heeft of iig het in zijn/haar denken heeft geïncorporeerd. Negeren valt daar ook onder. Is dat een argument om een (publieke) discussie van het (zo je wil, een) boek af te wijzen?
Super! Ik blijf 't in de gaten houden dan. Het boek biedt veel ingangen voor een ongelofelijk interessante discussie, vooral als (zoals je al aangeeft) er dierenmensen en slachters meedoen. Maar ook als dat uiteindelijk niet zou lukken is het hier een discussie waard. Omdat dan (hopelijk) ook de aspecten die Foer niet ziet (of niet wil zien) blootgelegd worden. Ben gewoon benieuwd.