De Nederlandse politiek en het CBL - de belangbehartiger van de Nederlandse wederverkopers van voedsel - zijn geschrokken van het nieuws dat vlees uit Nederlandse slachterijen besmet is met poep.
Dat nieuws bracht Zembla gisteren naar buiten als teaser voor een TV-uitzending morgenavond.
Kamerlid Gerard Schouw (D66) eist een snel antwoord van staatssecretaris Dijksma. "Zijn de berichten 'waar, half waar of onzin', vraagt hij zich af", schrijft Trouw.
Voor 'voedselwaakhond' Foodwatch is het echter een uitgemaakte zaak. 'Poepvlees' zou een consequentie zijn van het systeem dat de vleesindustrie bewust heeft ontwikkeld om zo goedkoop mogelijk te produceren. "We zijn niet verbaasd dat het gebeurt, maar dat maakt het niet minder onacceptabel. De veiligheid voor consumenten zou altijd voorop moeten staan", zegt de waakhond tegen Trouw.
Het nieuws komt kort na de presentatie het rapport van voormalig VWA topman Rob Dortland die concludeerde dat er nog teveel schort aan het toezicht op slachthuizen en het functioneren van de diverse instanties die daarbij een rol spelen.
Het Voedingscentrum blijft nuchter en adviseert consumenten het 'poepvlees' zelf voedselveilig te maken door het goed te verhitten.
Dit artikel afdrukken
Dat nieuws bracht Zembla gisteren naar buiten als teaser voor een TV-uitzending morgenavond.
Kamerlid Gerard Schouw (D66) eist een snel antwoord van staatssecretaris Dijksma. "Zijn de berichten 'waar, half waar of onzin', vraagt hij zich af", schrijft Trouw.
Voor 'voedselwaakhond' Foodwatch is het echter een uitgemaakte zaak. 'Poepvlees' zou een consequentie zijn van het systeem dat de vleesindustrie bewust heeft ontwikkeld om zo goedkoop mogelijk te produceren. "We zijn niet verbaasd dat het gebeurt, maar dat maakt het niet minder onacceptabel. De veiligheid voor consumenten zou altijd voorop moeten staan", zegt de waakhond tegen Trouw.
Het nieuws komt kort na de presentatie het rapport van voormalig VWA topman Rob Dortland die concludeerde dat er nog teveel schort aan het toezicht op slachthuizen en het functioneren van de diverse instanties die daarbij een rol spelen.
Het Voedingscentrum blijft nuchter en adviseert consumenten het 'poepvlees' zelf voedselveilig te maken door het goed te verhitten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Zucht...... Nou vertel het maar. Hoe moet het dan? Ooit wel eens een beest geslacht?
En kom nou maar niet met de kreet ambachtelijke slager, want ik ken datasets van de Vion en soortgenoten en ik ken datasets met resultaten van de ambachtelijke slager en ik kan je vertellen dat de datasets van de industrie er een stuk beter uitzien dan die van de ambachtelijke slager. Ambachtelijk is namelijk niet per definitie synoniem voor kwaliteit.
Na de film Fast Food Nation verwacht je toch niet meer anders