Zou het een innovatie zijn? Alleen kom ik er maar niet achter voor wie dan. Voor mensen die te lui of te dom zijn om te smeren? Ik ben benieuwd wanneer we de voorbeboterde sneetjes brood in de super mogen aantreffen.
A propos. Hoe zit het eigenlijk met onze billen? Ik wacht met smart op de innovatie die me komt afvegen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Daisy@
Er gaat relatief 'net' rood vlees door de molen. Niet de dure ossenhaas, filet pur. Wel afsnijdsel van dit soort stukken, biefstuk etc., jawel. Als het maar smaak heeft en vers is. Maar geen vlees met vet of vliezen. Puur rood vlees, en dat blijft een rekbaar begrip. In tegenstelling met een standaard 'tartaartje' of de McDonald burger. Daar gaat hier wel weer vet in.
Pak dus nooit een tartaarje om fliet americain te makne; zit kleurzout in.
Daarom oxideert echte filet americain snel. Het MOET vers gekapt of gemalen zijn.
De beste gehakte biefstuk/filet die je rauw kunt eten (ze wonnen er een prijs mee; vlees wordt aan tafel getoond, en dan wordt het a la minute speciaal voor u op gewenste smaak klaar gemaakt) vind je hier ; klik op 'menu'. Het ligt in het gebouw van de Vlaamse Opera van Gent. (Morgen gaan we naar Don Carlos van Verdi; 5 uur lang, wegens de bijzondere technische decorbouw voor deze keer in de vernieuwde opera van Antwerpen, omdat dat in de Gent niet kan..)
Leuke anekdote: Een nichtje werkte in een slagerij in Knokke waar een Brusselse chi-chi madame de mooiste filet pur eiste voor haar Fifieke (zo'n klein rathondje). De slager liet zijn beste filet zien, ging naar achter om het te fijn te malen, en liet het dan weer trots gemalen zien. Prijs voor filet, maar geen enkele vakman kan het over zijn hart krijgen filet pur aan een hond te geven. Beroepseer en geen oplichterij. Alle drie blij. De madame, de slager en Fifieke.
Volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Filet_américain is dat ook zo.
misschien heel dom van mij maar ik dacht altijd dat filet americain van biefstuk werd genaakt??
Paul, er is een groot voorrecht: je hoeft ze niet te kopen. Maar iets heel anders. Hoe weet je hoe ze smaken als je ze laat liggen omdat je vindt dat ze vies zijn? Stel je voor dat er wel lekkere tussen zitten. Dan denk je een smaak die ze niet hebben en zeg je toch dat ze niet te vreten zijn. Dan is er voor kant-en-klare broodjessmeerders ook geen uitdaging meer.
Die voorgesmeerde broodjes, wat héét, zelfs voorbelegd met vieze kaas, vieze worst of vieze smeerprutten, zijn bij meneer Heijn meestal óók te koop. Het Sandwich-schap bevat een grote verscheidenheid aan van die in plestik verpakte driehoekjes.