In Geknipt een berichtje over een inmiddels beroemde bakker die zijn jong verworven roem wil gaan inzetten voor, en niet tegen, zout in je brood. De jongste Held van de Smaak, Jan-Aart Schuld, werd Held omdat hij niet alleen lekker brood van eigen graan bakt maar ook omdat hij niet wil dat het zout eruit moet.

Zout is de duivel in een pot. Er is zelfs een taskforce tegen opgericht. Omdat we teveel zout binnenkrijgen omdat de voedingsindustrie zoveel in ons dagelijks eten stopt.

Een slimmerik heeft bedacht dat alle mensen brood eten, dus daar moet het als eerste uit. Wat die slimmerd vergat is dat het altijd al in brood zat. De voedingsindustrie stopt het overal in, alleen de bakker stopte het in ons dagelijks brood. Al eeuwen lang. Maar nu hebben ze bedacht dat de bakker het gedaan heeft en krijgen we laf brood.

Wel eens geproefd? Het is niet te vreten en het is niet de bron van het probleem. Dat krijg je als ambtenaren zich met je gezondheid en eten gaan bezighouden.De ene bedenkt de Week van de Smaak en een kamer verder bedenkt er eentje hoe je in een klap heel Nederland van de smaak kunt krijgen.

Van de pot gerukt.
Dit artikel afdrukken