10+11 sep in de Media

  • Deel dit artikel:
Het actuele nieuws uit de (inter)nationale media.
Deze pagina brengt in de loop van de dag de kern van het nieuws. Iets gespot dat Foodlog niet mag missen? Stuur het in!

Zuid-Duitse melkveehouders hebben tussen 2000 en 2015 hun melkproductie met 9,6% verhoogd. De boeren in Noord-Duitsland verhoogden hun productie daarentegen met 27,3%. De zuidelijke deelstaatminister Peter Hauk van Baden-Württemberg vindt dat de markt de Duitse boeren uit het noorden en oosten van het land laat boeten voor hun bijdrage aan de slechte prijzen. De noordelijke deelstaatminister Till Backhaus van Mecklenburg-Vorpommern wil hulp van de overheid om het inkomen van de boer te ondersteunen, meldt Zuivelzicht. Bundesminister Christian Schmidt blijft bij een verdubbeling van de EU-steun, meldt de NDR; Backhaus en zijn boeren vinden dat niet genoeg.

Zeven van de 10 Nederlandse huishoudens gaan wel eens op zondag naar de supermarkt. Van de totale supermarktomzet werd dit jaar 4,4% op zondag gerealiseerd. Vrijdagen en zaterdagen worden wat minder populair als dagen om boodschappen te doen. In 2015 daalde het omzetaandeel van de vrijdag en zaterdag in de supermarktomzet naar 42,3%, van 46% in 2012. Het zondagsaandeel neemt toe in alle regio's en in alle fasen van de gezinscyclus, aldus onderzoeksbureau GfK. Jongeren maken relatief het meest gebruik van de zondagsopening. Bij jonge alleenstaanden stagneert het zondagsaandeel en gepensioneerden gaan het minst naar de super op zondag.

De sinds 1961 naast elkaar bestaande discounters Aldi Süd en Aldi Nord starten voor het eerst in de geschiedenis een gezamenlijke reclamecampagne, meldt de Duitse Lebensmittelzeitung. De campagne moet het imago van Aldi Süd en Aldi Nord verbeteren en de discounters gezamenlijk een vuist laten maken tegen concurrent Lidl. De campagneslogan "Einfach ist mehr" zal in filialen van beide ketens te zien zijn en wordt ondersteund door de website Einfach-ist-mehr.de. De campagne is vanaf zondag op de Duitse radio én, als tweede primeur, op de Duitse televisie. Aldi maakte nog niet eerder televisiereclame.

In Londen experimenteerde de Britse keten Pret A Manger deze zomer met een 100%-vegetarische pop-up. Bij Pret A Manger kun je terecht voor een snelle en gezonde hap, om ter plekke op te eten of om mee te nemen. Een welkome afwisseling in het gebruikelijke fastfood-aanbod. Het Pret-filiaal in Soho werd voor een maand 'Veggie Pret'. Vooraf verwachtte het management dat de omzet 30% terug zou lopen omdat de vleeseters hun heil elders zouden zoeken. Het pakte anders uit. De pop-up Veggie Pret is een blijvertje, laat Pret A Manger in een videofilmpje weten.

Taco Bell opent binnenkort zijn eerste vestiging in ons land en wil binnen 10 jaar doorgroeien naar 50 filialen. De Amerikaanse fastfoodketen heeft wereldwijd ruim 6.000 restaurantsTaco Bell verkoopt Tex-Mex-specialiteiten zoals taco's, burrito's en nacho's. Waar de eerste vestiging in Nederland komt, is nog niet bekend. De keten kiest voor de uitstraling van een "high-end restaurant" en mikt op 'fast-casual'. Dat betekent "transparant met een open keuken, geen kunstmatige ingrediënten of andere toevoegingen" en een klantenbestand tussen de 16 en 34 jaar. Taco Bell is net als KFC en Pizza Hut onderdeel van fastfoodconcern Yum! Brands.

Driekwart van de Britten weet niet dat dik zijn het risico op kanker vergroot. Dat blijkt uit een enquête door Cancer Research UK (CRUK) bij 3.293 Britten. De laagste sociale klassen zijn zich er het minst van bewust. Volgens CRUK ontstaan er jaarlijks 18.000 aan obesitas te relateren kankergevallen in Groot-Brittannië. Gevraagd naar een verband met specifieke soorten kanker als baarmoeder-, eierstok-, prostaatkanker en borstkanker wist respectievelijk 21,5%, 22%, 27,5% en 31,1% van de ondervraagden dat overgewicht een risicofactor is. Van darm- en leverkanker bleek dat beter bekend (60% respectievelijk 55%).

Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.

Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog

Nieuws
brief

Ontvang dagelijks of wekelijks het Nieuws binnen de wereld van Foodlog

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.

Most Liked Today

ton voncken

Biogrondstoffen en Groen Gas

Likes vandaag

Yneke Kootstra

Humane gezondheid

Likes vandaag

Jopie Duijnhouwer

Likes vandaag

Joep Goossens

Consument, gepensioneerd

Likes vandaag

Jos Verstraten

Land- en tuinbouw

Likes vandaag

Rene Smit

toerisme & yoga

Likes vandaag