![image](/images/uploads/quattro-gatti-amsterdam.jpg)
Dat ze als eersten kwamen moet wel kloppen, het staat op de bon: tafel 1.
De 3 dames - ik ken ze, ze hebben smaak - die me de bon stuurden, gingen gewoon even met elkaar eten zeiden ze. En het pakte.
Johannes van Dam is hier meerdere malen kritisch beschreven om zijn kritieken. Een 10- gaf'ie Quattro gatti in de Amsterdamse Hartenstraat. Het klopte kennelijk, hoewel de 4 katten op de Iens na de 10- een paar keer zijn afgezeken. De dames waren compleet gelukkig voor 53,60 pp bij deze echte Italiaan in een Jordaans pijpelaatje. En zeg nou zelf, als het goed is, is dat tegenwoordig niks meer voor een hele avond plezier, incl. alle drank.
Namens de dames geef ik het maar even door: let niet altijd op Iens - of hoe heten al die andere gidsen ook alweer? Volg soms Johannes. En soms ook weer niet. Dus. 'T blijft altijd weer een gok.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zeker een originele recensie :-).
Johannes: als ik in Amsterdam ga eten, lees ik meestal wel even bij hem, maar ik volg hem niet. De hypes die ontstaan na zijn positieve bezoeken bevallen me niet, ik wacht liever een maand of drie dan. Dan neemt het bezoek weer normale proporties aan en is het over het algemeen wat beter toeven.
Ondanks het feit dat een recensie een momentopname is en smaak voor iedereen anders kan er aan de vakmansschap van Van Dam toch nauwelijks worden getwijfeld. De man loopt al decennia mee en heeft meer vakkennis dan menig meesterkok. Zijn kookboekencollectie is er en waar kookboekenwinkels jaloers op zijn en het allerbelangrijkst; hij is een vakidioot, een gedreven liefhebber, gepassioneerd en dus echt.
Maar iedereen mag het natuurlijk met hem oneens zijn, ben ik ook wel eens.
"Is het niks ......", een sneertje naar culisnobs die als het ze niet bevalt de rest van het eten niet aanraken of zelfs van tafel gaan. Uiteraard onder afrekening van de schade.
Uit eten is een beetje risico nemen, net als het eten van een vreemde boom.
Is het niks dan stappen we tegenwoordig niet meer op. Dat is zo snob ....
???
Dat het persoonlijk is, wordt al snel duidelijk. Prioriteiten blijken dan zelfs bij je beste vrienden ver uiteen te liggen.
Goed is als het lekker is, we ons er lekker voelen en met plezier de rekening betalen. Wat dat is, is persoonlijk. Ik vertrouw op oordelen van mensen die ik vertrouw. of ga zelf op ontdekking. Is het niks dan stappen we tegenwoordig niet meer op. Dat is zo snob ....