imageIk ontving vanmorgen een restaurantrecensie. Origineel. Alleen de bon. Met daarbij een opmerking: Johannes had gelijk: het was lekker, echt eten, geen gezeik, geen gedoe, prima. We kwamen als eerste en gingen als laatste. Dik tevreden.

Dat ze als eersten kwamen moet wel kloppen, het staat op de bon: tafel 1.

De 3 dames - ik ken ze, ze hebben smaak - die me de bon stuurden, gingen gewoon even met elkaar eten zeiden ze. En het pakte.

Johannes van Dam is hier meerdere malen kritisch beschreven om zijn kritieken. Een 10- gaf'ie Quattro gatti in de Amsterdamse Hartenstraat. Het klopte kennelijk, hoewel de 4 katten op de Iens na de 10- een paar keer zijn afgezeken. De dames waren compleet gelukkig voor 53,60 pp bij deze echte Italiaan in een Jordaans pijpelaatje. En zeg nou zelf, als het goed is, is dat tegenwoordig niks meer voor een hele avond plezier, incl. alle drank.

Namens de dames geef ik het maar even door: let niet altijd op Iens - of hoe heten al die andere gidsen ook alweer? Volg soms Johannes. En soms ook weer niet. Dus. 'T blijft altijd weer een gok.
Dit artikel afdrukken