Een nieuw, Italiaan-Spaans onderzoek stelt dat het eten van aardbeien bijdraagt aan een goed cholesterolgehalte. Voor het onderzoek kregen 23 gezonde, jonge proefpersonen gedurende een maand iedere dag 500 gram aardbeien te eten. Dit 'aardbeiendieet' deed hun cholesterol met 8% dalen, het LDL-cholesterolgehalte zelfs met 13%, en het triglyceridenniveau met 20%. Twee weken na het beëindigen van het aardbeiendieet waren de waarden weer op het oorspronkelijke uitgangspunt teruggekeerd.
De onderzoekers stellen dat deze resultaten het beschermende effect bevestigen van een eetpatroon dat rijk is aan groenten en fruit. Nu moet nog getest worden hoe het 'aardbeiendieet' uitpakt bij mensen die al met verhoogde gezondheidsrisico's rondlopen. Dat schrijft Le Figaro.
Dit artikel afdrukken
De onderzoekers stellen dat deze resultaten het beschermende effect bevestigen van een eetpatroon dat rijk is aan groenten en fruit. Nu moet nog getest worden hoe het 'aardbeiendieet' uitpakt bij mensen die al met verhoogde gezondheidsrisico's rondlopen. Dat schrijft Le Figaro.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Een appel per dag doet cholesterol met 23% dalen. Dit volgens uitgebreid onderzoek door de universiteit van Florida (apr 2011) Dat is een mooi resultaat zonder bijwerkingen. An appel a day keeps the doctor away is nog niets aan betekenis ingeboet. Jammer dat de fruitsector daar niet meer mee doet. De farmacie doet momenteel een mooie marketingactie met de gratis cholesteroltest
en zal met meer statineverkoop alleen het symtoom bestrijden; Volgens ingewijden zijn de bijwerkingen op termijn ook niet mals.
Hypocrates'woorden "laat voeding uw medicijn zijn" is in de geneeskunde nog ver weg.