Het van oorsprong Franse Recipay.com is vanaf dinsdag ook actief in Nederland. Op de site kunnen consumenten hun recepten delen - gemaakt met of op basis van producten van de merken die op de site staan. 'Dit zijn toegankelijke en makkelijk verkrijgbare merken zoals Saclà, Patak’s, Riso Gallo, Al’fez en Verstegen. Deze merken zetten aanbiedingen op Recipay, met het verzoek er een lekker recept bij te bedenken. Bij elke aanbieding staat een beschrijving aan welke eisen het gerecht moet voldoen', schrijft De Levensmiddelenkrant.
Keukenprinsessen kunnen een product kiezen en hun recept insturen, met foto's. Ieder recept wordt gekeurd door de moderatoren van de site en afhankelijk of er één foto of meerdere foto's van de processtappen bij zitten, krijgt de inzender 10 of 15 euro op zijn of haar rekening gestort. In het persbericht zegt Recipay: 'Enerzijds kunnen keukenprinsen, hobbychefs en beginnelingen via Recipay leuk, snel en makkelijk geld verdienen. Anderzijds kunnen merken met deze gloednieuwe marketingtool op een interactieve wijze consumenten betrekken bij het merk en op een authentieke manier adverteren.
Op de site van Recipay staat een videofilmpje waarin wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat:
Dit artikel afdrukken
Keukenprinsessen kunnen een product kiezen en hun recept insturen, met foto's. Ieder recept wordt gekeurd door de moderatoren van de site en afhankelijk of er één foto of meerdere foto's van de processtappen bij zitten, krijgt de inzender 10 of 15 euro op zijn of haar rekening gestort. In het persbericht zegt Recipay: 'Enerzijds kunnen keukenprinsen, hobbychefs en beginnelingen via Recipay leuk, snel en makkelijk geld verdienen. Anderzijds kunnen merken met deze gloednieuwe marketingtool op een interactieve wijze consumenten betrekken bij het merk en op een authentieke manier adverteren.
Op de site van Recipay staat een videofilmpje waarin wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat:
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik gebruik ook zoveel mogelijk losse kruiden van de toko of turkse winkel, het zijn desondanks nog steeds wel merken, maar geen verstegen, knorr oid. Jammer dat er nu op deze wijze lekker sluw toch reclame gemaakt wordt
Jammer...dat je betaald wordt als je merknamen gebruikt in je recept.
Die recepten die ik deel, zijn juist van echte natuurlijke onverpakte producten. Zonder pakjes en zakjes dus. Recepten die ik deel om mensen zo te leren dat ze ook zelf chili con carne zonder pakje kunnen maken, en dat lasagnesaus maken helemaal niet zo moeilijk is, en te leren dat zelfgemaakte soep en jam veel lekkerder is.
Recepten met kruiden van de Turkse winkel of toko, met meel van de molen, met melk van de boer en groenten van de boer of markt. Daar valt geen cent aan te verdienen voor de "hoge heren van de grote voedselindustrie"... en niet voor mij dus.