image

Combineer de passie voor brood die hier de laatste weken voelt, kijk om je heen in de supermarkt en je ziet weer nieuwe dingen.

Voortaan koop je bij AH ambachtelijk brood, dat met de hand wordt gekneed, van oude tarwerassen, de tijd kreeg om te rijzen en wordt gebakken op een ovenvloer. Waarschijnlijk aan de rand van de rivier waaraan ook de molen staat waar het graan wordt gemalen.

Zou het?

De ingrediëntendeclaratie op het etiket vind je hieronder. image

Als toevoeging zit er alleen E282 in (calciumpropionaat, een anti-schimmelmiddeltje dat ook in onze darmen voorkomt, niks ernstigs). Maar veel opvallender: in dit 'ambachtelijke' brood 'op basis van desem' dat gebakken wordt op een 'ovenvloer', zit ordinaire bakkersgist.

Nergens wordt beweerd dat dit authentieke breekbrood dat 'zijn oorsprong' vindt in 'het zuiden van Europa' een desembrood is. Maar hoe het moet overkomen is volstrekt helder: het is écht brood, met liefde & passie als enige toevoeging en daarom krijg je die lekkere knapperige korst ;-)
Dit artikel afdrukken