Welke honden- of zelfs kattenbezitter weet het niet? Ook onze harige vriendjes zijn vaak dol op een likje ijs. De Duitse ijsmaker Marco Vazzola bedacht er wat op: leverworstijs.
Marco Vazzola is de trotse eigenaar van ijssalon Venezia in Birkenfeld. Hij zag dat veel hondenbezitters op warme dagen een extra bolletje ijs kochten en dat aan hun huisdier voorzetten.
Hij besloot daarom een speciaal ijsje voor honden te ontwikkelen. In overleg met een dierenarts maakte hij ijs met minder suiker, een beetje honing en als smaakmaker leverworst. "Het loopt erg goed'', zegt Marco Vazzola op T-online.de. Het hondenijs wordt gemaakt met lactosevrije melk. Als proefpersoon gebruikte Vazzola zijn eigen mopshond Romeo. Die blijkt er dol op te zijn, net als de in groten getale toestromende vierbenige klanten. Op topdagen gaan er wel 50 porties leverworstijs over de toonbank.
Volgens de Duitse hondenorganisatie is er niets mis met een ijsje voor honden. Zolang het maar bij 'een keertje' blijft. Dat is voor honden niet anders dan voor mensen. Het ANP meldde het vanmorgen. De pers neemt het nieuws massaal over.
Fotocredits: 'Labrador wil ijsje', David van der Mark
Dit artikel afdrukken
Hij besloot daarom een speciaal ijsje voor honden te ontwikkelen. In overleg met een dierenarts maakte hij ijs met minder suiker, een beetje honing en als smaakmaker leverworst. "Het loopt erg goed'', zegt Marco Vazzola op T-online.de. Het hondenijs wordt gemaakt met lactosevrije melk. Als proefpersoon gebruikte Vazzola zijn eigen mopshond Romeo. Die blijkt er dol op te zijn, net als de in groten getale toestromende vierbenige klanten. Op topdagen gaan er wel 50 porties leverworstijs over de toonbank.
Volgens de Duitse hondenorganisatie is er niets mis met een ijsje voor honden. Zolang het maar bij 'een keertje' blijft. Dat is voor honden niet anders dan voor mensen. Het ANP meldde het vanmorgen. De pers neemt het nieuws massaal over.
Fotocredits: 'Labrador wil ijsje', David van der Mark
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Mmm, ik ben niet enthousiast over de ingredienten (veel bewerkt spul en zoetigheid) en het idee is niet nieuw. Al in de vroege jaren negentig maakte ik voor onze eerste hond (retriever) tijdens hittegolven ijsjes in de ijsjesvormen waar ook het kinderijs in gemaakt werd (plastic met een plastic stokje, voor de retriever zonder stokje). Voor het kind was het een mengsel van yoghurt, fruitpuree en honing en voor de hond zelfgetrokken bouillon zonder zout. Niks zoetigheid zodat ze tot haar dood op 17jarige leeftijd nog een gaaf gebit had. (Overigens heeft ook het kind dat nu 36 is een gaaf gebit). Onbewerkte verse spullen. Hond blij, kind blij.
Minder suiker en in de plaats daarvan honing zou voor mensenijs ook best weleens kunnen. Onze honden waren al ontzettend tevreden met een doodgewoon ijsblokje, dat kan ook, zit niks in en het recept is niet moeilijk.