Wakker Dier demonstreerde in Den Haag met schattige krullenbolletjes, kinderen nog net niet zindelijk, tegen iets met kip.
Even Joop Atsma bellen, kamerlid van het CDA. Bent u vandaag weer ergens kwaad over? Jazeker, zegt Atsma, ze hebben kinderen misbruikt. Wie? Die van Wakker Dier!

image

Zo maait de man die de pers in Nederland aan banden wil leggen en in het bijzonder de publieke televisie, mij het gras voor de voeten weg.
Ik wil niet vinden wat Atsma vindt. Maar ik ben kwaaier dan hij, dus toch maar...

Schunnig is het. Wakker Dier bedient zich van methoden die gore politici en smerige regimes niet vreemd zijn (of waren). Kinderen gebruiken in je propaganda. Peuters laten demonstreren in Den Haag over iets waar die peuters geen benul van hebben is niet schattig maar doet herinneren aan onder anderen griezels die een vette halve eeuw geleden in Europa huishielden, op handen gedragen door het volk.

De boodschap van Wakker Dier: vleeskuikens sterven op kleuterleeftijd.
En weer heeft Wakker Dier het mis in de overdracht aan burgers van kennis. Weer maakt Wakker Dier van dieren mensen en weer dreigt de kans dat dieren slachtoffer worden van de ‘beste bedoelingen’ van de peuterspeelzaal.

Dat de miljarden vleeskuikens overal ter wereld vroeg sterven is de beesten een zegen. Hoe korter ze leven hoe korter ze lijden.
Lijden ze? Ik heb die indruk. Ze hebben altijd honger en dorst en vreten zich daarom razendsnel vol. Laat je dat z’n gangetje gaan, geef je ze een langer leven, dan zijn ze daar niet mee geholpen, integendeel. Ze zakken in elkaar van eigen gewicht. Zelf gezien, zelf onderzocht. Ik heb ook gekeken of je ze plezier kunt doen. Nee. Apatische vleesklompen zijn het, precies wat de fokker (de 'veredelaar') voor ogen stond.
Hoewel Wakker Dier op eigen website iets genuanceerder (maar nog altijd stuitend dom) doet over dit probleem, wordt bij deze aktie met misbruik van kleine kinderen het accent gelegd op de leeftijd van de kuikens. Die doet er niet toe, sterker: hoe eerder je plofkipjes uit hun lijden verlost hoe beter.

Kippen verlangen niet naar een lang leven en als plofkippen menselijke eigenschappen hebben denk ik dat ze suicidaal zijn.

Wakker Dier moet, gaat het om dierengeluk, om heel andere kippen vragen en de plofkip internationaal proberen uit te bannen (een karwei, vele malen groter dan de Deltawerken). Maar als het accent wordt gelegd op de leeftijd van plofkipjes, en dat doe je met je schattige krullenkopjes met een spandoekje voor in Den Haag, dan zou het kunnen dat de ploffers er met dank aan Wakker Dier twee weken bij krijgen en hun gezamenlijke ellende alleen maar dertig procent groter is geworden.
Dit artikel afdrukken