AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, wil minder graan verspillen en inzetten op circulaire economie. Het concern ontwikkelde een speciaal fermentatieproces om de graanresten te hergebruiken. De brouwer claimt de eerste te zijn om “die graanresten opnieuw in te zetten als basis voor nieuwe kwalitatieve hoogwaardige en natuurlijke voedingsproducten.” Kennelijk heeft AB InBEv nooit gehoord van bostelbrood, dat al eeuwen wordt gebakken van diezelfde overgeschoten graanresten. Het AB InBev-drankje, 'Canvas', is als pilotproject sinds donderdag in de VS te koop.
AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, wil minder graan verspillen en inzetten op circulaire economie. Het concern ontwikkelde een speciaal fermentatieproces om de graanresten te hergebruiken. De brouwer claimt de eerste te zijn om “die graanresten opnieuw in te zetten als basis voor nieuwe kwalitatieve hoogwaardige en natuurlijke voedingsproducten.” Kennelijk heeft AB InBEv nooit gehoord van bostelbrood, dat al eeuwen wordt gebakken van diezelfde overgeschoten graanresten. Het AB InBev-drankje, 'Canvas', is als pilotproject sinds donderdag in de VS te koop.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Inderdaad niet nieuw. Zoals de samenwerking tussen [url=https://futureproof.community/oplossingen/bisschopsmolen-gulpener-voedselverspilling-het-verboden-brood] Gulpener en De Bisschopsmolen.