image

Die op de foto heten 'pre cooked'. In Frankrijk koop je ze gewoon rauw in de supermarkt. Wij kopen ze altijd uit blik. Geconfijt. Een product dat Nederlanders links laten liggen tewijl het heerlijk is: eendenmaagjes.

We besloten 'ns een stap verder te gaan, toen we ze weer zagen liggen. Gewoon in onze supermarkt, een Intermarché. Niks uit blik, we zouden ze zelf klaar maken. In ons huis staan een paar klassieke kookboeken op de plank. Tot onze stomme verbazing repte geen enkel van hun eerbiedwaardige auteurs over het klaarmaken van eendenmaagjes. Ze zijn prachtig rood. Je zou zeggen prachtige vogelbilletjes. Kleine rode hammetjes als het ware. Maar hard, want het is een echte werkspier. En daarom ook niet zomaar te bakken.

Wie weet wat je allemaal met eendenmaagjes kunt, behalve ze op lage temperatuur urenlang confijten of ze domweg in blik kopen en dan over de salade doen (een aanrader overigens, laat dat duidelijk zijn)?

Waarom schrijven de klassiekers er overigens niet over? Voor ons is het een raadsel.
Dit artikel afdrukken