![image](/images/uploads/rode-geus-den-bosch.jpg)
De dieren zijn er imposant uit. Maar waarom nou weer een nieuw 'ras' terwijl er zoveel oude zijn?
Een eindje verder, in een zuidelijker gelegen natuurgebied, vinden eigenaren van Brandroden dat hun koe net zo winterhard en lekker is als de weliswaar oude, maar buitenlandse Angus-runderen die daar lopen. De Angussen zijn gekozen omdat ze zowel vlees van goede kwaliteit leveren als volkomen winterhard en zelfkalvend zijn. Winterhardheid en zelfstandig kalven worden nu ook als argument gebruikt voor het overspel waaruit deze Geuzen zijn geboren. Maar als de Brandroden ook winterhard en lekker zijn, waarom dan niet voor een Nederlandse koe gekozen?
Onze correspondent meldt: Verhoudingsgewijs telt Den Bosch evenveel restaurants per 1.000 inwoners als Amsterdam. Ben benieuwd hoeveel van die restaurants over enkele jaren gemeentebiefstuk op de menukaart gaan zetten. Foodmile neutraal.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
"Maar als de Brandroden ook winterhard en lekker zijn, waarom dan niet voor een Nederlandse koe gekozen?"
Waarom wel? Wat is er mis met kruisingen?
Omdat die brandroden bijv. al zeldzaam genoeg zijn: zo'n 300 redelijk raszuivere exemplaren.
Dus je bedoelt zoiets als "doe maar gewoon zeldzaam, dan doe je al gek genoeg"?
Het hele begrip zeldzaam zegt mij al vrij weinig. Maar ik zou denken, hoe meer "zeldzame" rassen, hoe beter. Maar dat gaat dus niet op?
Noem ze oorspronkelijk, dan ben je af van de 'vergeten' hype.
Mooie spreuk!
Ben altijd benieuwd naar wat ze 'in de natuur' bij Den Bosch noemen. Waar kan ik deze Rode Geuzen bewonderen?