Molblog.nl meldt dat de Engelse Consumentenbond in zijn huisblad Which constateerde dat 10% van wat Engelsen eten niet is wat het lijkt. Zo zou conventioneel voor bio verkocht worden. Batterij-eieren voor scharrel. Olijolie zou worden bijgekleurd om op dure eerste persingen te lijken.
Uit mijn mond een rare vraag, maarre ... als mensen het toch niet proeven of op een nadere manier doorhebben, maakt het dan eigenlijk wel wat uit? Albert Heijn verkoopt toch ook dure nepham en nepworst? In alle openheid zelfs, want het is kennelijk geen probleem.
Natuurijk is dat wel een probleem. Als we wat een product is loskoppelen van wat het suggereert te zijn, dan zijn er alleen nog dromen te koop. Dat kan niet, want als consument heb je recht op de werkelijkheid die de naam en verpakking beloven. Maar als scharrel en bio al verkocht worden voor nou juist het tegengestelde van wat ze zijn, hoe kun je dan tegengaan dat winkels uitpuilen van dromen in plaats van echt eten?
Dit artikel afdrukken
Uit mijn mond een rare vraag, maarre ... als mensen het toch niet proeven of op een nadere manier doorhebben, maakt het dan eigenlijk wel wat uit? Albert Heijn verkoopt toch ook dure nepham en nepworst? In alle openheid zelfs, want het is kennelijk geen probleem.
Natuurijk is dat wel een probleem. Als we wat een product is loskoppelen van wat het suggereert te zijn, dan zijn er alleen nog dromen te koop. Dat kan niet, want als consument heb je recht op de werkelijkheid die de naam en verpakking beloven. Maar als scharrel en bio al verkocht worden voor nou juist het tegengestelde van wat ze zijn, hoe kun je dan tegengaan dat winkels uitpuilen van dromen in plaats van echt eten?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dick, gisteren voor de grap bij AH eens gekeken hoeveel bio er nu eigenlijk is als alternatief voor gangbare producten of de neppers waar jij zo op gebeten bent. Dat is best heel veel, je kunt er eigenlijk gewoon de complete bioboodschappen doen tot en met de bonbons toe. En dan hoop ik dus dat het allemaal ECHT bio is, want als ze oprecht zijn over de nep, dan mag je aannemen dat alle info klopt. Toch?
Tsja, dat moet je AH vragen ... Zelfs ik zou niet durven beweren dat iets geen bio of scharrel is als er bio of scharrel op staat. Vlgs Which? is dat een kennelijk een te optimistische houding.
Dan maar even optimistisch als het zo uitkomt.
Dick, welkom in de werkelijkheid van het postmodernisme. "als consument heb je recht op de werkelijkheid". maar wat is die werkelijkheid nu werkelijk? Niets is wat het lijkt, en beelden zijn echter dan de werkelijkheid. De 7 seconden in het journaal zijn de werkelijkheid, niet de dagelijkse ervaring van de mensen die uit de reportage zijn gesneden. We baseren onze mening op een zorgvuldig in elkaar gezette nieuwsflits en een beschouwing in ons dagblad. En dan denken we ook nog dat we weten waar we het over hebben. Waarom zou dat voor voedsel plotseling anders moeten zijn?
Postmodernisme? Ik schreef er ooit een boekje en een aantal artikelen over, inmiddels al zo'n 20 jaar geleden. Ben er reeds lang in thuis. Vandaar misschien.