In het seizoen vind je de vruchten van deze bloem tegenwoordig hier en daar op Nederlandse markten. De hier afgebeelde bloem is ongeveer 7x10 cm.
Van welke plant is dit een bloem?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dank Nick! Die onthouden we zeker, want we hebben ze zomaar gratis. Uit (wilde) ''tuin".
Oplossing voor stekeltjes:
Serveer ze met een barbecue. Los van het vlees leg je de nopales een korte tijd rechtstreeks op de gloeiende houtskool. nu en dan omdraaien De venijnige stekeltjes branden helemaal op en de wasachtige schil beschermt het vruchtvlees tegen de brand. De harde pitten met je er dan wel bijnemen.
Nopal was één van mijn eerste odnerwerpen in de reeks "culinair ontdekt" in Brussel Deze Week (ergens in 2005). Ik heb bij het experimenteren echt genoten. Hier zijn ze vrij goedkoop in de nazomer.
wick, de wandelende nickipedia :0)
Nick had het meteen geraden. Het is een vijgcactusbloem, waar straks eetbare vruchten aan komen. Ze staan op dit moment schitterend in bloei in het Zuiden van Frankrijk.
Oppassen met schillen straks: de stekels zitten zo in je handen en het duurt soms maanden eer ze allemaal weer weg zijn.
Artisjok of Kardoen kan het sowieso niet zijn, dat zijn composieten met meer draadachtige bloemblaadjes (a la paardenbloem). Kardoen bloeit overigens nog lang niet...