![image](/images/uploads/wat-is-dit-voor-de-boon.jpg)
Bonen. Gistermiddag gekocht bij een Franse boerenwinkel. Dat wil zeggen, zo'n winkel die de spullen verzamelt van verschillende boeren en dan verkoopt.
Mijn vrouw kwam ermee thuis. Lachend. Ze zagen er zo gek uit, dat ze de bonen maar had meegenomen ook al wist ze niet wat het nou precies waren. De winkelierster wist het niet. Haar hulp ook al niet. 'Nee, wij weten het echt niet', zeiden ze.
Thuis viel ik door de mand. Ik wist het ook al niet. Het is hier vast zo opgelost. Help!
De bonen zijn ca. 20-25 cm lang. De foto maakt de rest duidelijk.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Kievitsbonen a.k.a Borlottibonen. Doppen en de bonen gebruiken.
Borlotti, inderdaad.
De kleur verdwijnt met het koken, spijtig genoeg
En waarom zijn die nou zo wereldberoemd/populair terwijl zelfs winkeliers van échte boerenproducten niet weten wat het zijn?
Omdat ze populair zijn in Toscane?
Ooit waren ze door heel Europa populair. Ik heb nog ergens een boekje met recepten uit Noord-Brabant en daar stonden ze ook al in. Op z'n Nederlands met gebakken uien, gebakkenspek en een lik stroop. En tafelzuur.