image


De door Wakker Dier veroorzaakte ballenkwestie zorgt voor een stroom aan puinhopen en ongewenste situaties. Dat voorspelden we hier en het gebeurde.

Weer zo'n voorbeeldje. Twee weken geleden moest Annechien ten Have, opperhoofd belangenbehartiging van de Nederlandse varkenshouders, letterlijk op de stoep gaan liggen bij Albert Heijn. Om de kooltjes uit het vuur te halen voor die absurde, domme en de belangen van het kleine varkentje schadende verdoofde castratie. Voor wie het nog niet wist: castratie hoeft helemaal niet. Het was zelfs al lang praktijk dat ongecastreerde beren met een lager geslacht gewicht gewoon verkocht worden als 'gangbaar' en dus 'gecastreerd'. Wisten de Wakkere Dieren veel. Die wilden gewoon lekker reuring.

Ten Have, gelukkig een vrouw met ballen, haalde de kooltjes uit het vuur. Het CBL, de belangenorganisatie van de Nederlandse supers, wil dankzij haar slaapzakactie nu gelukkig meehelpen om de door Wakker Dier afgedwongen castratie voor te financieren. Dat wilden ze niet, ook al hadden ze ooit aangegeven aan Wakker Dier dat ze wel mee wilden doen. Hoe, zeiden ze er niet bij. Wijselijk, want loze woorden geven ruimte. Ten Have was nodig om het helder te krijgen. Alweer zo'n consequentie van het broddelwerk van Wakker Dier. Een telefoontje, mailtje of briefje waren niet genoeg. Tien ook niet.

Ze moest er nota bene een actievoerdersslaapzak voor van zolder halen. De omgekeerde wereld, want ze was nou juist meer genegen naar stoppen met castreren. Het licht daarvoor gloorde en zou in plaats van meer-, voor minderkosten kunnen zorgen.

Hoeveel langer laat het publiek zich besodemieteren door de absurditeiten van Wakker Dier? In het hele naspel houden ze lekker hun mond. Ze weten van de prins geen kwaad en houden zich gedeisd. Geen mens die meer weet hoe het allemaal begon en dat een verkeerd gekozen pad niet meer kon worden verlaten, met dank aan WD.

Ze bereiden de volgende actie voor. Let maar op: 1-dagskuikens mogen straks niet meer gedood worden, want je gooit je baby toch ook niet in de shredder. Helaas, dat kan niet anders of we moeten stoppen met het eten van eieren. Wakker Dier woekert voort.

Annechien heeft haar slaapzak al gestoomd en wel klaarliggen voor de baas van de Nederlandse legkippensector.
Dit artikel afdrukken