De productie in eigen hand nemen, da's een dappere stap. Hou deze bakker in de gaten.
Ambachtsbakker Old Hiemse uit Hardenberg laat zijn eigen tarwe verbouwen door een plaatselijke boer.
Op het weiland van Bouwhuis op ’t Holt 3 prijkt een groot bord van 3 bij 4 meter langs het drukke kruispunt. Een eye catcher die iedere voorbijganger opvalt.
Luigi en Anja Mastroianni – de eigenaren van de bakkerij - hadden al geruime tijd het idee om eigen tarwe te verbouwen. In het voorjaar werden de plannen concreet. Agrowin verzorgde het inzaaien van de tarwe en korenmolen Windlust zal voor het malen zorgen.
Oogst
Na de zomervakantie staat de eerste oogst op de planning. Van de tarwe zullen exclusieve broodsoorten gemaakt worden onder een eigen merknaam. ‘Wat de naam gaat worden houden we nog even geheim’, aldus Anja. ‘We zijn op dit moment aan het brainstormen samen met het hoofdkantoor van de Ambachtsbakker. Wij schakelen hen ook in voor het maken van de folders, posters en eventuele advertenties.
bron: de bakkerswereld
Dit artikel afdrukken
Ambachtsbakker Old Hiemse uit Hardenberg laat zijn eigen tarwe verbouwen door een plaatselijke boer.
Op het weiland van Bouwhuis op ’t Holt 3 prijkt een groot bord van 3 bij 4 meter langs het drukke kruispunt. Een eye catcher die iedere voorbijganger opvalt.
Luigi en Anja Mastroianni – de eigenaren van de bakkerij - hadden al geruime tijd het idee om eigen tarwe te verbouwen. In het voorjaar werden de plannen concreet. Agrowin verzorgde het inzaaien van de tarwe en korenmolen Windlust zal voor het malen zorgen.
Oogst
Na de zomervakantie staat de eerste oogst op de planning. Van de tarwe zullen exclusieve broodsoorten gemaakt worden onder een eigen merknaam. ‘Wat de naam gaat worden houden we nog even geheim’, aldus Anja. ‘We zijn op dit moment aan het brainstormen samen met het hoofdkantoor van de Ambachtsbakker. Wij schakelen hen ook in voor het maken van de folders, posters en eventuele advertenties.
bron: de bakkerswereld
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
ik bak al jaren met nederlandse tarwe uit zeeland,
kijk maar eens op www.tarwecirkel.nl
perfecte baktarwe uit nederland!!ik heb al veel verschillende soorten meel en molens uit de regio uitgeprobeerd maar de kwaliteit laat vaak te wensen over,je moet toch een fatsoenlijk brood presenteren,vind ik....
Op Texel heb je een kleine brouwerij die alleen maar brouwt met lokale gerst en tarwe. Staat er een groot bord bij een akker: Hier groeien 300.000 flesjes Texels bier.
Ze hebben prima bieren trouwens.
In Groningen ken ik een boer die zelf de bakker voor zijn graan heeft uitgezocht. Zou het een trend worden: geen streekgefruts, maar gewoon kwaliteit omdat gelijkgestemden 1 lijn trekken en de keten niet versnipperen?