Het aantal zelfstandige slagers is tussen 2004 en 2007 met 14% afgenomen. En dat is opmerkelijk, omdat in de meeste sectoren het aantal ambachtelijke bedrijven na een jarenlange daling weer aan het toenemen is. Dat blijkt uit cijfers van het Hoofdbedrijfschap Ambachten. De slagersorganisatie KNS vraagt zich af of er ook voor de ambachtelijke slagers een kentering aan zit te komen.
Wim Hooijmans, hoofd marketing en communicatie bij het Hoofdbedrijfschap Ambachten, denkt dat het aantal ambachtelijke bedrijven vooral is toegenomen omdat 'kwaliteit weer op prijs wordt gesteld en de consument bereid is daarvoor te betalen'. Dat kan natuurlijk net zo goed voor de ambachtelijke slager gelden, stelt de KNS.
bron: Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie met dank aan food holland
Dat bericht agripress.be Hoe komt het nou dat andere speciaalzaken het beter doen dan slagers? Ik heb er een simpele verklaring voor. De supermarkten verkopen biefstuk en karbonades en ... de slager ook. De zuivelspeciaalzaak verkoopt Boeren Beemster en Jan Dirk van de Voort. De supermarkt niet. De groentenspeciaalzaak verkoopt verschillende soorten radijzen, ronde en lange courgettes, lange en korte komkommers en de supermarkt niet. Heb ik gelijk?
Dit artikel afdrukken
Wim Hooijmans, hoofd marketing en communicatie bij het Hoofdbedrijfschap Ambachten, denkt dat het aantal ambachtelijke bedrijven vooral is toegenomen omdat 'kwaliteit weer op prijs wordt gesteld en de consument bereid is daarvoor te betalen'. Dat kan natuurlijk net zo goed voor de ambachtelijke slager gelden, stelt de KNS.
bron: Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie met dank aan food holland
Dat bericht agripress.be Hoe komt het nou dat andere speciaalzaken het beter doen dan slagers? Ik heb er een simpele verklaring voor. De supermarkten verkopen biefstuk en karbonades en ... de slager ook. De zuivelspeciaalzaak verkoopt Boeren Beemster en Jan Dirk van de Voort. De supermarkt niet. De groentenspeciaalzaak verkoopt verschillende soorten radijzen, ronde en lange courgettes, lange en korte komkommers en de supermarkt niet. Heb ik gelijk?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik ben het niet helemaal met je eens...
Het is zo dat supermarkten een steeds breder uit uitgebreid (vers gegrild etc) assortiment krijgen, maar echte goede stukken vlees haal je niet in de supermarkt. Een flinke kalfshaas om oesters van te snijden zul je niet vinden in een AH of C1000. Van een mooie varkenslende kan een grootgrutter je ook niet voorzien.
Ik vermoed overigens dat er net zo goed minder andere versspeciaalzaken zijn, de kaas en groentenboer op de hoek kom je niet veel meer tegen...
Het allergrootste voordeel van de supermarkt is dat er een houdbaarheidsdatum op de verpakking staat. In ieder geval is dat wat mij weerhoudt om bij de slager in te slaan.
@Frank, is dat niet het probleem? te veel pre-fab producten en geen echt herkenbaar vlees meer? Er zijn legio jongen mensen die denken dat vlees zo gemaakt wordt ;-)
@Robin, de houdbaarheid van vlees is door de slager prima aan te geven. Dit hangt uiteraard met de vraag samen, hoe sla je het op? Maar als dit je enige argument is dan zou ik het gewoon eens vragen aan die slager. Voor je het weet krijg je een heel gebruikbaar antwoord. Ik vraag mij tegelijk af of dit een vraag is die meerdere consumenten tegenhoudt om van de slager gebruik te maken.
Ik kom uiteraard wel eens bij een slager/poelier. Niet vaak, maar toch geregeld. En soms vraag ik wel naar de houdbaarheid van dat wat ik koop. Maar meestal zorg ik er gewoon voor dat ik het die dag of hooguit de dag erna klaarmaak.
Maar ik ga niet van alles wat ie heeft liggen vragen hoe lang het nog houdbaar is, dus ik ga niet meer kopen dan wat ik speciaal bij hem nodig heb. Het vlees voor de dag erna of daarna of daarna koop ik bij de supermarkt. En ja, ik vertel dit uiteraard niet alleen om jullie inzicht te geven in mijn eigenaardigheden. Ik denk dat het voor heel veel consumenten een overweging is niet bij de slager te kopen, maar wel bij een groenteboer of andere speciaalzaak.