Handig om te weten: hoe maak je fazant klaar?
bron: foodtube
Dit artikel afdrukken
bron: foodtube
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Erg leuk om te zien, de films met René Ameling.
Via deze link http://www.tijdvooreten.nl/36/filmpjes/
zijn een aantal korte films met o.a Rene Ameling over Tijd voor Eten te zien.
( Filmpje nummer een van 12 minuten )
Filmpje nummer twee via,
http://www.youtube.com/watch?v=7D03uj7hWk8&feature=plcp
Beste mensen op foodtube.nl staan nu vier filmpjes waarin Rene de fazant omtovert in een terrine. Voor de liefhebbers
Hier is-ie dan, Ailko in 5 delen. Te beginnen op bovenstaande link.
Groeten rené
Het is ook erg exclusief om een ouwe taaie helemaal uit de bossen van Robin Hood in Good Old England naar hier te halen voor paté... Een krijgertje of vloog tie daar tegen de gril van de auto ? Maar dat hoort geen handel te zijn.
Tip:
Als je een haas in het licht van je koplampen hebt op een modderige polderweg, breng dan nooit je eigen leven in gevaar... Gewoon doorrijden !
Zit er een fazantenhaan op diezelfde weg, probeer dan of de remmen wat grip hebben.
Een haas of een konijn springt onder de auto omhoog, en legt het loodje.
Een fazantenhaan vliegt per definitie op zodra het licht óver hem schijnt, en je hebt zeker een paar honderd euro schade aan koplampen of front ....
Begrijp je ? ;-)
Ik schaam me een beetje voor mijn culinaire rijkdom: morgenochtend achter een haas, 2 wilde konijnen en een eend (vriend); s'middags vier jonge duiven slachten; namiddag: met vrienden zelfgekweekte hanen slachten. Schandalig, nietwaar !
Overigens hier een leuke link hoe je met een haas omgaat..
'Vals' is hier de suggestie dat het gaat om een heel lekker dier. Terwijl het echt verwerkt moet worden om het lekker te maken.