4
Fotocredits: IAEA Imagebank

Flash‘Greenpeace pro fossiel’

Groene politieke partijen en milieu-NGO's hebben enkele decennia geleden nucleaire vormen van energie de voet dwarsgezet. Wind en zon kunnen, snappen we inmiddels, onvoldoende energie opwekken voor de steeds groeiende vraag. China gaat nog een tijdje door met kolen. En nu zitten we dus in een gevaarlijk schuitje: we moeten snel CO2-emissies afbouwen, maar die zullen alleen maar groeien. Al helemaal nu door beleid van president Biden de gasprijs ver door het plafond is geschoten en de wereld en ook Nederland weer flink aan de kolen gaat, de meest klimaatonvriendelijke fossiele brandstof. Nu zitten we dus zonder nucleaire energie en de gebakken peren van al die uitstoot die voorkomen had kunnen worden.

RTLnieuws - Greenpeace voert actie: 'Groene verhaal Shell is leugen', 5 okt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #4
  • 7 okt '21
  • 20:22

#1 Wellicht een punt van aandacht dat fase van kinderziekte in bijv. Tsernobyl er letterlijk (kinder)ziekte ontstond.

De 1ste auto was vernietigbaar als het nodig was geweest. Aan zo'n ontwikkeling zit een noodknop qua voorzorgbeginsel. Geen fraai voorbeeld maar wel een juiste hiervoor: De stint case.

Zit op CRISPRCAS een noodknop zoals bij auto/stint?

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #3
  • 5 okt '21
  • 23:09

Arnold van Woerkom #2 ''En dan te denken dat die grote schreeuwer, Diederik Samson indertijd Greenpeace, nu het GLB mede vorm geeft.
Zulke mensen zijn een groot kwaad voor de mensheid, hun kennis niet integraal weten te gebruiken met oogkleppen op tot welk doel? Wat is hun stip op de horizon en hoe die te bereiken?''

Belgïe gaat kerncentrales sluiten wat de energieprijzen flink zal opdrijven. Ondertussen praten vele politici en celebrities groen, maar doen niets aan hun eigen footprint. Vele subsidies die rondom klimaat eindigen uiteindelijk in de zakken van multinationals, maar de burger mag het geld voor die subsidies ophoesten in de vorm van belastingen en accijnzen op brandstof en energie, maar als het aan sommige liggen komt er ook nog een vleestaks. Soms zou je denken dat klimaatverrandering wordt gebruikt om de rijken rijker te maken en de armen armer.


Piet Hermus #1

''Met ergens alleen maar tegen zijn, terwijl de zgn groene alternatieven er nog niet zijn, doe je aan een vorm van luddisme. (Vgl. de weefgetouwen stuk-slaanders van ca. 1800 bij aanvang Industriële Revolutie). Je zet ook de techniekontwikkeling stil en het middel is erger dan de kwaal.''

Een verbod op de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren zet de technologische ontwikkeling ook stil, want een verbrandingsmotor hoeft niet perse op fossiele brandstoffen lopen, maar kan ook methaangas of ammoniak. De belgen gebruikten ammoniak als brandstof gedurende tweede wereld oorlog.

Arnold van Woerkom
Arnold van Woerkom Land- en tuinbouw
  • #2
  • 5 okt '21
  • 13:01

En dan te denken dat die grote schreeuwer, Diederik Samson indertijd Greenpeace, nu het GLB mede vorm geeft.
Zulke mensen zijn een groot kwaad voor de mensheid, hun kennis niet integraal weten te gebruiken met oogkleppen op tot welk doel? Wat is hun stip op de horizon en hoe die te bereiken?

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 5 okt '21
  • 7:45

Met ergens alleen maar tegen zijn, terwijl de zgn groene alternatieven er nog niet zijn, doe je aan een vorm van luddisme. (Vgl. de weefgetouwen stuk-slaanders van ca. 1800 bij aanvang Industriële Revolutie). Je zet ook de techniekontwikkeling stil en het middel is erger dan de kwaal. In die zin is Greenpeace een multinationale NGO en gewoon ook een fossiel en eigenlijk even erg als de door hen verfoeide Shell. Bij GMO en dan vnl. CRISPRCAS zie je iets soortgelijks. Je had ook eerst de T-Ford en zijn nu bij best relatief goede auto's. En ook dat kan beter. Maar paard en wagen zijn ook verleden tijd. Je hebt eerst de fases van kinderziektes nodig om verder te komen. Met staken kernenergie hebben we dus ook de betere vormen niet kunnen ontwikkelen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.