Lees hier de column.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
excuses.. je hebt helemaal gelijk!
Dennis, bedoel je niet De Bijenkorf?
"Toen ik begin september het nieuwe restaurant van de Bijenkorf, The Kitchen, met een feestelijke toespraak mocht openen - samen met nogal wat BN'ers - was ik diep onder de indruk van de afmetingen en inrichting van deze vijfde verdieping van het warenhuis: over-al glimmend staal, spiegels, plavuizen, moderne designtafels, -stoelen, -bankjes (...)
De maaltijdsalade, een Caprese 'met mozzarella' (dat zit er per definitie in) was een berg harde, droge andijviesla met bruine randjes, met wat hele minitomaatjes en wat keiharde, droge minibolletjes mozzarella (dat is gemakkelijk werken: je pleurt het er zo uit de bak op, zonder iets te hoeven snijden) vergezeld van een paar pijnboompitjes, een minischeutje zure dressing en twee stukjes toast die beschimmeld leken, maar dat was misschien schraal gesmeerde pesto. Vreselijk (€8,95).
(...)
Zoiets gruwelijks heb ik in twintig jaar professioneel uit eten gaan nog niet meegemaakt. Ik schaam me dat ik het ooit opende."
Volgens mij erkende vervolgens De Bijenkorf dat het niet helemaal op orde was.
Niet heel lang geleden was van Dam betrokken bij de opening van een nieuwe vestiging van La Place. Toen bleek dat er in de betaling (van dam krijgt daar natuurlijk centen voor) iets niet goed ging, schreef meneer in zijn column hoe slecht het eten wel niet is bij La Place.
Moraal van dit verhaal..
- van Dam is niet vies van valsenichterij
- wat hij schrijft over de kwaliteit van het eten hoeft niet altijd wat met de kwaliteit van het eten te maken hebben, maar kan ook een persoonlijke kwestie zijn.
beste Dick, ik kan je niets beloven, maar ik zal 't hem eens vragen (want ik weet dat hij kookt van woede). Eigenlijk zou een gereputeerd culi-blad hem eens moeten interviewen over Van Dam. Dan wordt dat het meest bejubelde interview in de horeca, want hoewel m'n vader zich 20 jaar in het vak als gentleman heeft gedragen, lust hij zijn collega-met-thermometer-en-eigen-bestek op dit moment rauw.
Roel, als jouw vader hier wil reageren is hij van harte welkom. Wat je daar zegt over brodeloos maken vind ik nl. heel erg relevant.