Er valt iedere dag wel wat te klagen. Is het niet over bont dan maar over billen. Gisteren ging het hier over het nepbontje van minister Verburg dat door de Partij van de Dieren voor echt werd aan gezien. Vanmiddag werd het antwoord bekend van de minister op vragen van diezelfde partij. Of onze Nederlandse minister misschien wist wat er met 1 miljard kikkers gebeurt die elders in de wereld, heel ver van hier, worden gevangen.

De Partij voor de Dieren had het in de Volkskrant gelezen en wilde het weten. Een knappe Nederlandse minister die er antwoord op weet te geven. Vraag aan de Partij: hoeveel van die 2 miljard billen worden in Nederland gegeten?

Wat moeten we met die vraag? Stel je voor dat de Partij hier leest hoeveel mieren op het Zuidelijk Halfrond en in China worden gevangen en gegeten. Ze gaan levend het kokende water of de wok in Sommige worden zelfs levend gegeten. Moet onze minister antwoord geven op zulke vragen?Chinezen hangen honden op omdat hun vlees er malser van zou worden. Alles in mij keert zich om als ik het hoor of zie. Het liefste ren ik weg. Maar het beste wat ik kan doen is ervoor zorgen dat het bij mij in de buurt niet gebeurt. Daar heb ik invloed op.

Wat moeten we toch met een partij die de kostbare tijd verspilt en kennelijk komkommertijd vult?
Dit artikel afdrukken