Nou ja. Het wordt zo wel heel sneu.

Hoofdredactrice Leontine van Margriet meldt vandaag: Bij het nummer (Margriet 11), dat deze week bij u in de bus valt, zit een folder waarover in de pers en in de politiek intussen veel ophef is ontstaan. Helaas wisten wij bij Margriet vooraf niet dat deze folder niet een reguliere folder, maar een (eenmalig) tijdschrift zou zijn, dat Gerda heet. Bij onze afdeling advertentieverkoop was door het Ministerie van Landbouw een aanvraag gedaan om een folder bij te voegen. Pas een dag nadat het tumult in de pers ontstond, kreeg ik dit blad onder ogen. Toen was de distributie van Margriet al op gang. Ik wil hiermee dan ook duidelijk aangeven dat deze bijlage niets met Margriet te maken heeft.

Ze dachten dus dat ze een onnozel foldertje ('insert') meerkregen. Het werd een onnozele glossy. De Kamer is sinds vanmorgeneen motie van treurnis rijker, terwijl Gerda zelf achteraf vindt dat ze wijzer had moeten wezen. Baas Balkenende zet er een protestants treurhoofd bij op en noemt de hele boel ''ongelukkig'' en het ontstane beeld ''betreurenswaardig''.Kom op jongens, even goed lachen en dan weer lekker door. Je kunt met weinig middelen veel bereiken. Da's winst en dat hebben we geleerd. Nou de content en manier waarop die tot stand komt nog.
Om te lachen stelde ik van de week in de boerenkrant een Gerda nipplegateje met wat geitenmelk voor. Dan kunnen we snel weer door. Net als met Carnaval.

Ben benieuwd of de persvoorlichters al een youtubetje aan het draaien zijn. Dat hadden ze natuurlijk al voor dat debatje van vanmorgen moeten doen. Gerda had dan als volleerd en ongegeneerd cabaretière de zaal kunnen verlaten en de orde der dingen zou hersteld zijn geweest. Nog iemand wat?
Dit artikel afdrukken