Als je weet wat het is, kun je dan ook uitleggen waarom het pas tegen het einde van het feest op tafel komt?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Om de kater open te snijden? Het ziet er nog het meest uit als een metalen versie van een vuurstenen sikkelmesje.
Ik ken ze in hout (kruimelmax), en het ziet er uit als een kruimel-schraper nadat het brood (dat hier meestal alleen bij een voorgerecht wordt geserveerd) wordt weggenomen, zodat het desert op een proper kleed kan aanvangen...??
Ik kan me niet voorstellen dat het een schraper is om je planken schoon te schrapen, want na verloop van tijd zijn die niet perfect vlak meer.
O, is het een tafelveger c.q. tafelschuier? 19e eeuwse burgerlijkheid, opdat het tafelkleed in plaats van in de was schoongeveegd kon worden en opgevouwen voor de volgende dag?
De restaurants, waar ik ze meen gezien te hebben, gebruiken ze pas bij het afruimen van de tafel voor de koffie, dan ligt het bestek niet meer zo in de weg zeg maar.
En die kruimels liggen wel in de weg?