Wie herkent ze?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
goedemiddag,
het eerste apparaat heb ik hier ook in de keukenla liggen. gekocht in Syrie. dat 'stampertje' kun je naar 'binnen' halen. dan vul je de ontstane ruimte met falafeldeeg (wellicht met dat lepeltje?). afstrijken zodat een plat schijfje ontstaat. boven de frituurpan laat je dat stampertje los en het schijfje valt in de olie. smeer het stampertje eerst even in met olie om te voorkomen dat dat schijfje vastplakt. Ik kan me voorstellen dat ze in Rwanda Ugali (maispap) gebruiken met hetzelfde doel. Bij ons is aardappel ons hoofdvoedsel. in Kenia is dat Ugali. zou me niet verbazen als dat in Rwanda ook zo zou zijn.
zondermeer een handig apparaat, als je geregeld falafels maakt :)
groet
Judy
ps, tell me if I'm wrong!
Is goed. Kijk maar naar: filmpje (vanaf minuut 2:30)
Exact hetzelfde apparaatje en schopje.
he leuk joh! in Syrie stonden ze op straat zulke falafels te verkopen. bliksemsnel konden ze die dingen maken en bakken. Met dat filmpje willen die herinneringen wel terugkomen :). Maar wat doet dat ding in Rwanda? bakken ze daar falafels of wat anders? Heeft Marie-Louise dat ook verklapt?
Zo zie je maar wat er nog allemaal ingestuurd wordt voor dit rubriekje, dat gelukkig wordt voortgezet.
Leuk apparaat, had 't nooit geraden, maar is 't echt handiger dan met je handen werken?