De Lady heeft zich een jurk van vlees laten aanmeten. De commentaren waren niet van de lucht. 'Miljoenen mensen hebben te weinig te eten. Dit doe je niet.' We zeggen dat nooit over, bijvoorbeeld, een aanbieding van Ryanair om nog even een weekendje zon te pikken. Toch is met de uitstoot en het geld van de tickets heel wat nood in de wereld te lenigen.
Gaga is ook een man. Dat vinden verschillende lezers van de Metro van gisteren. De wat mij betreft onvolprezen Meneer Wateetons die niet uit pakjes, bakjes en zakjes kookt en geheel volgens de regels van Jonathan Safran Foer alleen vlees eet van dieren die hij zelf doodt stond gisteren op de voorpagina van de gratis krant. Compleet met foto van de eend die hij ving in het park en die hij later voor de reportage in zijn keuken de nek zou omdraaien. Het is volgens de regels van de door de dierenrechtenbeweging zo gewaardeerde Foer, maar de commentaren op de site van de Metro liegen er niet om. 'Deze man is ziek'. 'Dit hoort niet in de krant'. 'Verbijsterend'. Daarnaast lees je: Ik heb vanochtend dit artikel met verbazing in de trein gelezen. Wat een walgelijk artikel zeg! Naast het feit dat het al compleet idioot gedrag is van meneer de 'stadsjager' (Whats next? De kinderboerderij op het menu?) is het gegeven dat metro hier paginabreed aandacht aan besteedt
Vlees zorgt voor emoties. Heftige.
Welke beeld van onze gevoelens ten aanzien van vlees laten deze reacties zien en welke reactie heb je zelf?
Hier alvast eentje van Jurgen - nog van vóór hij de reacties zag.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik vind het niet prettig wat Meneer Wateetons doet, maar lig er niet wakker van. Ik vind het niet anders dan iemand die -inderdaad in de supermarkt- een pakje vlees kopen. Mensen die wel vlees in de supermarkt kopen en commentaar hebben op Wateetons, begrijp ik derhalve ook niet.
Ik ben toen ik 16 was (nu 29) gestopt met het eten van vlees en heb het er zelf vrij weinig over. Ik ben niet een op de barricaden-vegetariër.
Iemand noemde mij laatst verheven, omdat ik ervoor kies geen vlees te eten. Goh.
Waarom mensen zo heftig reageren als het gaat om vlees eten en om vegetariers, is me niet duidelijk.
Van mij hoeft het niet, dat geschreeuw.
Ik ben benieuwd naar de verdere reacties.
Nou ja, ik dacht na dat stuk gelezen te hebben vooral "waarom niet fijn meteen daar ter plekke de nek omgedraaid? Dat was helemaal ideaal geweest". Maar ik geloof dat meneer nog lerende is. Zo vaak doet ie dit volgens mij ook niet hoor, dus stellen dat ie alleen vlees eet van dieren die hij zelf doodt lijkt me lichtelijk overdreven. Zijn worsten vult ie echt niet met zelfgeslachte varkens. ;-)
Verder denk ik wel eens "ja, maar wat als iedereen dat gaat doen?" En dat denk ik ook bij de paddestoelstrooptochten. 'k Weenie, ik ben geloof ik te braaf opgevoed, van de natuur moet je met je tengels afblijven.
Ik ben ooit in het gezelschap van een bioloog te paard een afgelegen bergpas overgestoken in de zuidelijke Kaukasus in Azerbeijan. Terwijl ik aan het genieten was van de uitgestrekte ruimtes en het prachtige berglandschap, verzekerde de bioloog me dat de natuur hier aan het sterven was. Aan overbegrazing. En dus aan bevolkingsdruk.
Ziehier het verdelingsvraagstuk in een notendop. We zijn met dusdanig veel mensen dat de traditionele balans in de natuur dit niet kan verdragen. Dus moeten we slimmer met natuurlijke bronnen omgaan, of dit nu olie is of landbouwgrond of veestapel (of een drastische bevolkingspolitiek gaan voeren, maar daar is onder de mensheid weer heel weinig draagvlak voor). En dus samenwerken.
In je eentje er op uit trekken om te gaan jagen past hier niet bij. Stel je voor dat we dit allemaal zouden gaan doen. Dat is niet duurzaam.
Vleeseters demoniseren slaat natuurlijk ook nergens op. Alsof vlees de oorzaak is van al onze problemen. Zo ken ik er nog wel een paar. Katoenteelt beslaat 3% van de landbouwgrond op de wereld, maar is verantwoordelijk voor 25% van het pesticidegebruik. Mogen we nu ook geen kleding meer dragen?
Robin, je hebt gelijk. Meneer vertelde me dat hij staat te trillen op zijn benen als hij 'het' doet. Het beinvloedt zijn koopgedrag in de supermarkt. Ook zijn burgertje gooit hij niet achteloos in de kar meer.
Waarom is er nog geen Vinexinsectenjager? Iedereen, ook de grootste dierenliefhebber, heeft een hekel aan insecten. Trappen en slaan ze het liefst dood. Je hoeft ze dan alleen nog maar te bereiden,
Et Voila! (wel snel. Liefst levend anders zijn ze niet meer smakelijk).
Eigenlijk hoeft elke Vinsectjager met een tuintje de straat niet eens op. Een Schep en een emmertje zijn al voldoende.
"Regenwormen zijn een beetje taai, net als inktvis. De manier om ze smakelijk te krijgen werkt als volgt:
Even wellen en wassen in water. Dan "poepen" ze de aarde uit hun lijfjes. In stukjes hakken (ahh zielug), en heel even koken met een klein bodempje water. Afgieten, en nog een keer heel even koken in schoon water. Dit herhaal je eventueel nog een keer, maar de tweede of derde keer voeg je wat zout toe. De wormen kun je vervolgens bakken in de pan, of droog krokant in de oven op bakpapier.(10 tot 15 minuten op 150 graden)" Bron: http://zaplog.nl/zaplog/article/recept_met_regenwormen_en_ander_eetbaar_spul
Hommels en bijen schijnen ook goed te bereiden te zijn. Maar vang dan wel wilde bijen. Imkers hebben het al moeilijk zat, de Varroamijt moord hele bijenvolkeren uit.(is van die mijt geen lekker soepje te trekken?) Dat niet alleen, ik heb bij mijn Biologische Buurman gezien wat hij voor een gif gebruikt om zijn bijen Varroavrij te krijgen. Laat die bijtjes maar lekker hun werk doen zou ik zeggen, en dat is toch heerlijk, een beetje honing bij gefrituurde bij Hommel? of is dat een Bij-zaak?