Groningen, nota bene Hoofdstad van de Smaak 2011, mocht #smaakNL niet in voor een volksoordeel. Dan maar naar Haren waar gelukkig wel een verstandig gemeentebestuur woont dat bereid was de Harenaren te laten proeven van de producten die doorgaan naar de halve finale van De Smaak van Nederland. Haren proefde de producten die werden gekozen in de voorrondes in Heino:

- Erve Elferman (Harry Boomkamp, die beslist op TV moet omdat hij wel overtuigend kan uitleggen wat een Nederlands streekproduct is) met de Terrien van tong van het Dinkellandrund met pruim, walnoot en tomaat
- Geitenboerderij De Groote Stroe (Magda Scholte) met de Stroese Dame (licht belegen rauwmelkse harde geitenkaas, biologisch)
- De Molkerei (Els Hartog) met zachte Friese geitenkaas in olie.
- Westpolder Zuivel (fam. Van Tilburg), biologische volle kwark ('du blanc' op z'n Frans) uit het Noord-Oosten van Groningen
- Knijpfruit (Volsmaakt) met de variant Framboos van Raspberry MaxKijk even naar de impressie die filmend verslaggever Rolf Hartogensis maakte van de proeverij. Opvallend: een jonge Nederlander vindt alles lekker en is daarover een beetje verbaasd.

De proeverij kreeg ook aandacht van RTV Noord. Op ongeveer 16 minuten hoor je Annelies van Tilburg en haar Noord-Groningse kwark, die ik karakter vond hebben naast z'n lekkere volle romigheid. Eindelijk variatie in die productcategorie.

Voor een volksoordeel is #smaakNL vandaag in Maastricht, 1 november in Amsterdam en op 2 november in Den Haag. Hier vind je waar precies.




Untitled from dickfoodlognl on Vimeo.






Dit artikel afdrukken