Denk nou niet dat je geen wilde zalm meer moet eten, de wilde zalm in de super is de Roze Pacific zalm (Oncorhynchus gorbuscha), ook wel Bultrug zalm genoemd, nota bene een invasieve soort, inmiddels ook in de Atlantische Oceaan aanwezig. Voor het eerst ook in ons land waargenomen.
Deze zalm is veel goedkoper dan de gekweekte zalm maar minder mals.
Wild vs gekweekt.
Wat is beter voor het milieu, een invasieve wilde zalm op je bord of een in zee gekweekte soort die ook een bedreiging voor het ecosysteem is?
Wat is gezonder, een wilde zalm met een 10:1 verhouding omega 3/6 of een gekweekte deels plantaardig gevoed met een 3:1 verhouding omega 3/6, maar veel meer van beide?
En dan nog dit:
"We found that farmed salmon and supermarket fillets of farmed salmon contain on average about 10 times the levels of most of the organochlorine and organobromine compounds that are found in wild Pacific salmon."
Bron "Lipid Composition and Contaminants in Farmed and Wild Salmon"
(ResearchGate)