1
Fotocredits: 'Pain au chocolat', Pauline Mak via Flickr

Flash Dagelijkse KostDure reuzencroissants en ander spul voor op TikTok

Waarom zou je ruim €32 betalen voor een chocoladebroodje? Bij het Londense filiaal van de beroemde Franse bakker Philippe Conticini kun je naast de XXL croissant nu ook de reuzenpain au chocolat kopen, schrijft The Guardian.

Het bladerdeegbroodje weegt 1,5 kilo, bevat 3.000 calorieën en is genoeg voor 8 eters. Voor 8 losse croissants ben je €4 goedkoper uit.

Waarom zou je zoveel betalen voor een giga pain au chocolat of croissant? Vanwege de hype op TikTok natuurlijk.

Celebrity Selena Gomez ging vorig jaar al viral met de XXL-croissant.

Ook in Nederland kennen we inmiddels de TikTok-rijen: niet voor een croissant of pain au chocolat, maar voor de stroopwafel. Toeristen vinden de stroopwafel van €15 zelfs, na een uur wachten, het geld waard.

@eatscaping Pain au chocolat géant de Philippe Conticini : le crash test. Cette beauté d´1kg coûte 37€. Sans grande surprise, il y a une bonne partie de la vienoisserie qui ne contient pas de chocolat. On l’a testé le jour de l’achat et ce n’était pas vraiment croustillant, on a du le passer au four quelques minutes avant la dégustation. Si vous cherchez un excellent pain au chocolat, vous pouvez passer votre chemin. C’est sympa pour le concept, mais c’est tout. #painauchocolat #painauchocolatgeant #philippeconticini #croissantxxl #parisfood #food ♬ The Only Life Pain - denis.cebulec

The Guardian - Would you pay £28 for a pain au chocolat? Even a really photogenic one?, 14 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Alisha Teerink
Alisha Teerink Redactie Foodlog
  • #1
  • 24 mei '24
  • 14:37

In Nederland zijn TikTokrijen geen onbekend verschijnsel meer. Ze leiden tot ergernis van buurtbewoners, schrijft de Volkskrant. De koekwinkel Van Stapele, broodjeszaak Chun en Fabel Friet in Amsterdam hebben rijen waar klanten soms wel veertig minuten moeten wachten. Dat veroorzaakt overlast voor omwonenden.

De rij bij Fabel Friet blokkeert de al smalle stoep, met als gevolg dat de gemeente Amsterdam in april de frietzaak een maatregel oplegde: er mochten nog maar maximaal 10 klanten buiten wachten. Onwerkbaar, volgens Fabel Friet. Het is niet mogelijk continu te tellen hoeveel klanten er staan te wachten en dus stapte de frietzaak naar de rechter. Voorlopig kregen ze gelijk, maar de gemeente ging in beroep. In afwachting van die uitspraak mag er een onbeperkt aantal klanten op de stoep staan. Fabel Friet doet er alles aan om de overlast te beperken: zo leiden 4 crowd managers, bordjes met wachttijden en palen met linten de wachtrij in goede banen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.