Bij zo'n luilekkerland groothandel hoorde ik een licht geaffecteerd sprekend stel keurige mensen van middelbare leeftijd zich afvragen of ze nou Zweedse, Russische of Poolse vodka moesten hebben vanwege de duurzaamheid. Hun kar puilde in ieder geval uit toen ik hen later bij de kassa zag. Zou al dat 'geduurzaam' helpen?
Een onbegrijpelijke en onleesbare tip doet dit jaar Michiel Korthals, een Wageningse professor in de filosofie. Volgens hem - maar ik kan het mis hebben, want hij schrijft onnavolgbaar complex - moet je met Immanuel Kant de winkel in en zelfbewust je eigen keuze maken. Als je voor het milieu gaat, zo blijkt hij hier wel eens gelezen te hebben, moet je voor een plofkip gaan omdat die lekker snel in het vlees zit en weinig graan kost. Er blijft flink wat brood over voor de minder bedeelden. Dat is goed vinden wij hier, maar van hem mogen we dat niet vinden. Het zou niet goed zijn voor het dier. De biologische kip die hij iedereen wil laten eten zorgt echter voor zoonosen en stoot mensen het duurzaam verworven brood weer vrolijk uit de mond. Wat hij wil en hoe zelfbewust zijn adviezen zijn, blijft dan ook duister.
Hou toch op en eet wat volgens jou klopt. Of gebruik echt je verstand. Al dat overvloedig Kersteten is hoe dan ook onduurzaam. Neem gewoon een sneetje brood. Dat is heel duurzaam. Een portie aardappelen met niks ook natuurlijk.
Vind je dat soort tips te te gortig neem dan hand geschoten gans of houtduif. Daar zijn er veel teveel van en Nederlandse jagers knallen er duurzaam de wild- en weidestand beherend op los. Ze maken er geen puinhoop van. Echt niet.
Ze verkopen een zogenaamd prepaid pakket. Het is een uitgelezen gelegenheid om de Raspberry Maxxen te proeven en volgend jaar zomer met al je vrienden tegelijk regelmatig 10 kisten frambozen naar jouw stad of dorp te halen zodat Henny niet meer alle markten, boerenmarkten, streekweken en andere unieke smaakevenementen af hoeft te jakkeren om die spullen kwijt te raken. Zij moet er gewoon lekker spul van maken. En dat doet ze. Als wij ze nou volgend jaar gewoon aan de hele buurt rond ons huis verkopen, komt het vanzelf goed.
Bestellen dus. Da's duurzaam. Je maakt er iemand blij mee en het voelt goed. Of het nou voor onder de Kerstboom, aan de Kersttafel of gewoon voor op tafel en in de keuken is. Tis nog biologisch spul ook.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Steven: Mag da of mag da ni? Het mag ni!
Ik heb jullie hierboven in een eerdere reactie al verwittigd. Ik ben momenteel behoorlijk lastig ;-(
ALS je 4 à 6 weken lang om de 2 dagen urenlang in 't rijpingskot moet staan kazen wassen, terwijl de ammoniak je adem en ogen prikt & de kaas je oren uitkomt, om dit veredeld kaaseiwit volledig tot z'n recht te laten komen, zodat het in de mond van menig gebruiker de fijnste zinnen zou beroeren, DAN klinkt de door jullie gehanteerde benaming weinig motiverend. Geef toe.
Een kaas met 'ballen' verdient beter, zou ons Madeleine, van Le Vieux Moulin (de nog enige authentieke Herveproducent) , ongetwijfeld vurig uitroepen. En als ze in die staat van opwinding verkeert, heb je zelf best ballen aan je lijf als je in haar buurt bent. Anders red je het niet.
Guillaume, me wou dat ik u was met kerst. Laat het u smaken!
Giedo, stinkkaas, mag dat wel?
Wat vinden jullie van het volgende.
Gerookte zalmroosjes op een bedje van rucolasla met een dilledresiing en opgeklopte room met citroen.
Daarna een eendenbouillon met wat stukjes geplukte eend en een dot tuinkers.
Wilde eend uit de oven, Rode kool met appeltjes, Aardappeltje in schil met een jus van eendenvet en witte port.
Kaasplank van Hollandse kaas met druiven uit R.C.A ?? en okkernoten.
Koffie met pralines en apfelstrudel.
Daarna ga ik weer die achterlijke gladiolen test doen om te zien in hoeverre mijn hart leeftijd correspondeert met mijn leeftijd. Op dit moment is dat 1 op 1, oftewel 72 op 72. Weten jullie dat ook weer.
@Guillaume: Herve stinkers ... Foei! Zo benoem je onze enige AOC kaas niet.
Trouwens: The red mould cheese is not exactly an aphrodisiac but it tends to make women more tender and men more likely.
moet zijn Herve stinkers