Klik op deze link en zie 10 eetgewoonten die we in Nederland niet kennen.
Ondanks de wereldwijde populariteit van sashimi, schijnt voor buitenlanders het 'maatje' onze vreemde gewoonte te zijn.
Als lezers van hier verre reizen hebben gemaakt of nog gaan maken, willen ze hier dan eens komen welke 'vreemde' producten ze gegeten hebben en hoe die bevallen zijn?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
in azie eten ze hond en kat ppffffff hond kerry en kat masala haha
erg hoor
Muiltjes zijn een invasieve soort die zo'n honderd jaar geleden uit Amerika meekwamen met Amerikaanse oesters (C. virginica). Voordien waren er hier geen.
Patella's (Chinese hoedjes) zijn voor moderne zeevruchtenschotels veels te taai. Dat ze vroeger niet in NL (of B) leefden, komt omdat we hier geen rotskusten hadden. Met de moderne havenwerken, dijken en strekdammen is dat helemaal veranderd (hetzelfde geldt voor de kreeft)
Patella's werden in vivaria gehouden op de Orkney Eilanden in de prehistorie. Bakken naast de huisjes met zeewater en patella's, had je altijd een snack in de buurt. Ik geloof dat ook muiltjes daarbij zaten. Je zult ze niet zo snel op een schotel fruits de mer tegenkomen. Muiltje en patella komen in Nederland niet echt aan de kust voor. Muiltje kom je af en toe in Zeeland nog wel eens tegen.
Tuurlijk is een maatje walgelijk, dat is ook iets dat je moet leren eten, kwal niet. Dat is voor mij het verschil tussen bizar of normaal. Extreme smaken en/of extreme structuren. Kwal is echt kinderspel, geen kind zal het afwijzen. (zolang je ze niet geindoctrineerd hebt dat kwal eng of vies is)
Robin: "Niks extreems of bizars aan". Dat is dus net het blazee dat ik probeer te vermijden. Eenmaal geproefd is het WEL lekker, maar is kwal eten daarom plots niet meer bizar?
Voor een Fransman beneden Lille is een maatje ronduit walgelijk. De Belgische paardenamericain (o zo lekker)doet menige Anglosax over zijn/haar nek gaan. Zelfs konijn doet hen al rillen. Bizar is zeer cultuurgebonden.
Lizet: rauwe patella's zijn zo banaal dat de Fransen ze niet een meer willen eten. Toch zijn ze lekker (maar nog lekkerder gestoofd). Ook bizar, maar wel een nieuwe industriele grondstof is het muiltje /de slof (Crepidula fornicata). Is nu al in heel wat seafoodmixes te krijgen want lekker en goedkoop, maar niemand zou het ooit in zijn harsens krijgen...