Een voedselallergie of -intolerantie zorgt voor extra uitgaven. Dat blijkt uit een enquête, afgenomen onder 1.200 klanten van Belgische zorgverzekeraars. Vier op de tien mensen met een voedselallergie geven elke week €25 extra uit aan voeding. Bij een voedselintolerantie of glutensensitiviteit loopt dat zelfs op tot zes op de tien mensen. Het opleidingsniveau blijkt daarbij geen verschil te maken. Wel betekent dit dat een ernstige voedselaandoening een "zware financiële dobber" is voor mensen met een laag inkomen.De deelnemers van de enquête geven verder aan dat ze vooral behoefte hebben aan correcte informatie en financiële steun.
Lees ook
-
0
+Corona liet ons thuis 8% meer aan voedsel besteden 9 feb 2022
-
14
+Als consument meerwaarde biologisch snapt, zegt ze ervoor te willen betalen 10 jan 2022
-
6
+Gebrekkig darmmicrobioom mogelijk oorzaak voedselallergie 26 jun 2019
-
9
+Officieel advies aan Amerikaanse ouders: geef je baby pinda’s tegen pinda-allergie 25 mrt 2019
-
18
+Voedselallergieën rukken op in westerse wereld 8 jan 2019
- 1 ‘Pizza van €2.000 waarschijnlijk niet lekker’ 3 jan 2017
-
17
+We denken echt dat duur gezonder is 30 dec 2016
- 0 Belg bespaart op voedsel en kleding 7 dec 2016
- 6 Allergiemode bedreigt mensen met echte voedselintolerantie 6 nov 2015
- 1 Fransen besteden fors meer dan wij aan eten en drinken 10 okt 2015