Een berichtje over messen en klachten van winkeliers en de beer was los. Wouter Klootwijk had bezworen nooit een voet te zetten in nuffige kookwinkels volgens Diny Schouten. Haha, en nou schreef'ie over trendy messen.

Een winkelmevrouw dacht dat hij Global-messen aanbeval terwijl hij ze afviel. Hiernaast een foto van een mes dat hij misschien wel zou kopen voor persoonlijk gebruik. Een zgn. Molenmes (niet roestvrij!) - in koksmes-uitvoering - van Herder uit Solingen, de beroemde fabrikant van menig oma's aardappelschilmesje.Echt nuffige messen gebruikt hij bepaald niet. Hier de drie meest gebruikte messen uit in zijn eigen keuken:

image


Welke messen gebruiken foodloggers het meest? Om aardappels te schillen. Vis schoon te maken. Groenten te snijden. Kip te ontbenen. Een stukje kaas af te snijden of om een plakje worst mooi dun van die hele worst te halen. En van wie en waar hebben ze leren snijden? Vertel.Reageer hieronder en stuur foto's naar redactie@foodlog.nl, dan kunnen we ze hier bij zetten.




De 2 Herder Molenmessen waaraan Wouter Klootwijk refereert in zijn reactie van 17:21. Hij schreef erbij: "Een oud model groentemes van Robert Herder (Molenmes) dat nog altijd wordt gemaakt.Het donkere mes is al zo'n 10 jaar in gebruik en blijft scherp. Het bovenste mes is een fabelachtig scherp koksmes dat roest waar je bij staat, maar eeuwig scherp blijft."

image
Dit artikel afdrukken