Wat krijgt je als Noma, 's werelds beste restaurant, een pop-up restaurant opent in Tokyo?
Spartelverse ingrediënten en smaakcombinaties waar je zelf in je wildste dromen nog niet op zou komen. Maar René Redzepi draait er zijn hand niet voor om. Als eerste gang van zijn 15-gangendiner in Noma Tokyo serveert hij 'botan ebi' garnaal met mieren. Levende.
Smaakmakers
Het mierenzuur van de mieren zorgt voor 'kleine zure prikjes', een perfectie combinatie met het zachtzoete garnaalvlees. De garnaal is nog zo vers dat zijn lijf nog niet weet dat de kop dood is. Redzepi verwijst ermee naar 'de smaken van het Nagano-woud'.
Culinaire recensenten rollen over elkaar heen in lovende beschrijvingen. Waarschijnlijk komt Robbie Swinnerton nog het meest in de buurt met zijn woorden: "het is anders dan alles wat wie dan ook in Japan ooit eerder geserveerd heeft", citeert The Guardian.
Fotocredits: kcrw
Dit artikel afdrukken
Spartelverse ingrediënten en smaakcombinaties waar je zelf in je wildste dromen nog niet op zou komen. Maar René Redzepi draait er zijn hand niet voor om. Als eerste gang van zijn 15-gangendiner in Noma Tokyo serveert hij 'botan ebi' garnaal met mieren. Levende.
Smaakmakers
Het mierenzuur van de mieren zorgt voor 'kleine zure prikjes', een perfectie combinatie met het zachtzoete garnaalvlees. De garnaal is nog zo vers dat zijn lijf nog niet weet dat de kop dood is. Redzepi verwijst ermee naar 'de smaken van het Nagano-woud'.
Culinaire recensenten rollen over elkaar heen in lovende beschrijvingen. Waarschijnlijk komt Robbie Swinnerton nog het meest in de buurt met zijn woorden: "het is anders dan alles wat wie dan ook in Japan ooit eerder geserveerd heeft", citeert The Guardian.
Fotocredits: kcrw
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Joep: ik herinner mij zelfs dat er uit een kropje sla (een echt kropje, dus geen ijsberg) een klein kikkertje sprong, op het aanrecht, iedereen lol, maar dat was wel erg lang geleden. bij AH lopen nog wel eens muizen over de vloer en tussen de spullen (hier in Utrecht) maar zulke grotere dieren kom ik in hun hermetisch verpakte zaakjes niet meer tegen. De beste Sardijnse kaas schijnt ook met levende wormen geserveerd te worden! Vurrukkeluk!
Geen 5 voor twaalf, maar gewoon terug in de tijd.
Vroeger aten we sla met slakjes, appels met wormen, spruiten met luis, rupsen in de boerenkool, meelworm op het brood en overal zaten mieren in tijdens het kamperen. . . . . . . tot de gifspuit kwam en we verwend werden.
Mag je dit inmiddels gewoon decadentie noemen? Of is het een eind op weg in de goede richting naar paleofood of andere gezonde trend? Is het 5 voor twaalf of gewoon elf uur?