Als je weet wat het is, kun je dan ook uitleggen waarom het pas tegen het einde van het feest op tafel komt?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nee joh, dan hing je je lepel aan je neus, mocht niet leunen tegen de kin.
je bord willen aflikken, dan was het pas echt lekker!
'Faire un brouillage', zei die oude boer tegen ons, waar we aan tafel zaten. En hij schonk een restant rode wijn uit zijn glas in het laatste restje soep in zijn bord; zette het bord aan zijn mond en slurpte luidruchtig het troebel vocht naar binnen. 'Probeer maar', moedigde hij ons aan. En verdomd. Dat was lekker !
Tafelmanieren zijn primair gericht op respect voor wat op het bord ligt.
Me nooit zo gegeneerd als toen tijdens een zakendiner iemand de fazantenbil met zijn mes en vork verkrachtte, aan flarden sneed, de helft liet liggen en niet wist dat je gevogelte gewoon beschaafd mijn duim en wijsvinger bij de kladden pakt. Idem dito met kreeft en crab. Last van plaatsvervangende schaamte bij het zien van geknoei met mes en vork. Zelfs meegemaakt dat een Hollandse dame het vingerkommetje lauw water met een schijfje citroen uitdronk. Wist niet dat het voor haar voorpootjes bedoeld was.
Stelling 1: Hoe minder eetcultuur, hoe benepener eetbeschaving in de 'betere' kringen.
Stelling 2: De Here heeft ons standaard voorzien van voortreffelijk gereedschap om te eten. Maar helaas komen sommigen daar pas achter als ze in hun auto voor een stoplicht staan te wachten :-)
Anne, Juliana dronk zelfs thee van haar schoteltje....
Arend, ik heb nooit geleerd thuis om zo het bord soep te legen. En over met wie ik allemaal aan tafel gegeten heb ga ik hier geen mededelingen doen.