Alleen leuk als gimmick of heeft het ook werkelijke voordelen? Wie heeft ervaring met paardenmelk?
Vanaf 27 mei heeft supermarktketen Jumbo paardenmelkbrood in haar schappen liggen. Het product is bedacht door Rien Kouters uit Oud Gastel. volgens Kouters heeft brood waar paardenmelk in is verwerkt niet de smaak van paardenmelk, maar wel de goede eigenschappen. Onderzoek bij TNO moet nog uitwijzen of het brood de gezondheid echt ten goede komt, maar dat onderzoek kost twee ton.
De broden voor de Jumbo worden gebakken in een bakkerij in Nieuwkuijk. Het komt in de kleuren wit en bruin en als kadetjes op de markt. Het wordt wat duurder dan 'gewoon' brood, maar paardenmelk kost dan ook acht euro per liter. Paarden melken is aanzienlijk arbeidsintensiever dan het melken van koeien.
bron: BN/De Stem met dank aan foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik denk dat ze nog uitgaan van het feit, dat men ooit redeneerde dat paardenmelk, zo geond was als moedermelk. Blijkt dat hier veel nitraten inzitten en te weinig vet. Nitraten zijn niet goed voor de zuigekling, en ook moet een zuigeling meer vet hebben.
Verder zal men hopen dat dit een extra verkoop zal stimuleren. En dat gaat volgens mij ook wel werken. Al was het alleen maar vanuit de nieuwsgierigheid van de mens. Of het zal beklijven is maar de vraag. Ik zal de boel in de gaten houden, zodra het in Nederland te koop is zal ik het melden.
Is er overegens iemand van onze zuiderburen die dit wil uitproberen voor ons?
Dank Ailko! Toen ik ooit las over brood met toegevoegde omega-3 vetzuren fronste ik ook al enige wenkbrauwen mijnerzijds.
In hoeverre zullen de gezonde stofjes in paardenmelk standhouden bij 30 minuten blootstelling aan een temperatuur van 230 °C?
Jacobus,brood wordt afgebakken op een temperatuur van 230°C. De periode die dqt duurt is max.30 min.
Melkbrood is langer houdbaar dan waterbrood.
Ailko, wat is een gangbare temperatuur om brood te bakken, en hoe lang bakt een brood op die temperatuur?