![image](/images/uploads/rosbiefzondervarken2.jpg)
Vandaag lunchte ik in het Restaurant van de Toekomst in Wageningen, nee, nog niet officieel open, maar toch. Alles voor de wetenschap.
Verbazingwekkend was de sticker op de verpakking van twee plakjes rosbief. Productinformatie: er zit geen varken in. Ja, ik begrijp dat het wel iets met halal en kosjer te maken zal hebben, maar was het niet eenvoudiger om er op te zetten '100 % rund' ? Of gelooft niemand dat? Of was het dat ook niet?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Tsja. Verwachtingspatronen. Daar wordt héél wat over geschreven, hier op dit Foodlog.... :-)
Ben dan allang blij dat het er op staat, juist omdat je het niet verwacht bij rosbief. Nog niets gehoord van Zwanenberg.
5% gluten? In 'rosbief - vers beleg'? Geen wonder dat er geen '100% rund' op staat.....
Was het lekker? Eric, ik heb het niet gegeten, want 5 procent gluten en onduidelijk vet. Geen idee of dit deel uitmaakt van het experiment, het klonk allemaal wat verhevener. Maar ik ga dat uitzoeken. Tot op het bot!
Hoort dit misschien tot het experiment? Het restaurant was toch bedoeld om te zien of keuzes te beïnvloeden zijn door omstandigheden e.d. te wijzigen? Wie weet is het deze week 'no pork', volgende week 'low fat' en de week daarop '100% rund'.
Maar goed, wat nog belangrijker is: was het lekker?.....