Onder druk van Wakker Dier sloten de supermarkten, via hun koepel CBL, een verdovingsconvenant; kleine jongens varkens moesten verdoofd worden. En nu wankelt het. Onze lezers weten het: foodlog.nl bleef hameren op de foute verdovingscampagne van het Wakkere Dier Zijn we nu blij omdat we gelijk krijgen? Nee, we hopen dat het publiek ervan leert voortaan heel kritisch naar dat dier te kijken.
Het publiek moet ervoor zorgen dat het Wakkere Dier zich met de staart tussen de poten in een hoekje gaat liggen schamen.

Dit bericht staat vanmorgen in het AGD:

Verdovingsconvenant wankelt

Enkele supermarktketens die vlees afnemen van het Duitse bedrijf Toennies streven ernaar om binnen CBL-verband de afspraken die zijn gemaakt over verdoofd castreren opnieuw ter discussie te stellen.
De betreffende winkelketens hebben een dermate groot vertrouwen in de resultaten die Duitse slachterij Toennies boekt met een detectiesysteem voor berengeur, dat zij overwegen ook van hun Nederlandse leveranciers te gaan eisen om op vrij korte termijn berenvlees te leveren. Dat melden meerdere betrouwbare bronnen uit de supermarktwereld.Bij directeur Consumentenzaken en Kwaliteit Marc Jansen van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) is dit signaal nog niet bekend. "We hebben volgende week een reguliere bijeenkomst van het CBL en dan zal er wel over gesproken worden."

Vion-directielid Paul Jansen: ”Ik leef bij de afspraken die zijn gemaakt binnen het CBL en ga er van uit dat de supermarkten hun afspraken nakomen.” Jansen denkt niet dat Tönnies een techniek heeft die berengeur opspoort. Tönnies levert in Nederland vlees aan Aldi, AH, C1000, Super de Boer, Plusmarkt, Spar en Macro. Afspraak is dat er vanaf 2009 alleen nog vlees van verdoofd gecastreerde varkens is en in 2015 is gestopt met castreren.

Dit artikel afdrukken