Vandaag gevonden bij Albert Heijn: boerenkool stamppot met boerenrookworst.
Nou ken ik Gelderse rookworsten, slagersrookworsten en de Unox rookworsten van de Hema. Wel boerenmetworsten, maar geen boerenrookworsten. Zijn ze verzonnen om te passen bij alles wat 'boeren' en 'ambachtelijk' is? Of bij de boerenkool die altijd al 'boeren' was?
Wie kende tot hij dit potje zag de boerenrookworst? Die bestond toch nooit - of vergis ik me nou zo?
Als naam dan, want Albert is goudeerlijk. Er kwam geen rookkast aan te pas. De rooksmaak, zo biecht het etiket, komt van het rookaroma.
Weet je wat? Ik zou wel een boerenpan willen om die worst in te garen ;-)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Dick, klopt helemaal. Ik heb nog nooit van boerenrookworst gehoord of gelezen.
Als die boerenpan hebt en je gaat het klaarmaken die je dan wel je boerenschort voor, anders wordt het nooit wat ;-)
Een beetje googelen leert dat boerenrookworst geen nieuw begrip is, C1000 heeft er ook een en je vindt de worst op receptensites die elkaar lijken over te schrijven omdat ze dezelfde combinaties van rode bieten en boerenrookworst voorstellen. Maar ook in Belgie kent met de worst.
Zie deze website van een verzorghuis. Dagschotels voor 4,50. Op 17 november zuurkool met boerenrookworst:
http://www.zonneheem.be/Restaurant.htm
"Boeren-" is een voorvoegsel dat op van alles kan duiden. In dit geval misschien dat hij iets grover van structuur is? Hoe smaakte die worst?
Overigens snap ik niet dat je k&k;-boerenkoolstamppot eet. Zelf maken en goede worst halen is niet veel moeite.
Dick, boeren-leverworst.
Zeker, ook ik had gegoogeld (1 korte pagina) en kwam C1000 en wat copy-paste recepten tegen. Maar boerenrookworst, als begrip? Boeren rookworst, was er al langer. Van AH. Maar da's met een adjectief. Boerenrookworst is een soortnaam.
Klootwijk's verzorghuisvoorbeeld doet me twijfelen. Laat het de taalvervuiling zien van reclametaal op menutaal, of is er onder mensen zoiets als 'boerenrookworst'? Mijn gok: het is vervuiling. Boerenrookworst is nog lang geen boerenmetworst. Het had net zo goed ambachtelijke, Gelderse of ouderwetse rookworst kunnen heten. Met boerenmetworst kan dat niet. Die heet echt zo, al komt'ie uit de fabriek.